Actualitate

Piese de mobilier care nu trebuie să lipsească din baia ta

 

Fie că acum decorezi sau că vrei să reîmprospătezi felul în care arată baia ta, există câteva obiecte de bază, care nu trebuie să lipsească. Indiferent de stilul în care vrei să fie decorată baia, magazinele au piese de mobilier care să satisfacă orice nevoie.

Obiectele precum vasul de toaletă sau rezervorul sunt indispensabile pentru orice baie. Totuși, în acest articol vom vorbi despre piese de mobilier sau obiecte pentru baie foarte importante pentru încăperea în sine. Citește mai departe și află care sunt cele mai folositoare și practice piese de mobilier necesare pentru orice baie.

  1. Etajeră baie

Când cauți mobilier baie, nu se rezumă totul la aspect. Pentru multe elemente din baie, partea practică este cea importantă. De obicei, baia este încăperea căreia îi sunt alocați cei mai puțini metri pătrați utili. O familie, indiferent de mărimea ei, are nevoie de mult spațiu pentru depozitarea produselor de uz zilnic. Astfel, o etajera in baie este o piesă necesară. În general, etajerele au mai multe rafturi deschise, pentru a permite accesul foarte ușor la obiectele dorite. De asemenea, acestea economisesc spațiu deoarece sunt orientate vertical și multe dintre modele se pot instala și pe perete.

La fel ca restul pieselor, și etajerele se aleg în funcție de stilul unitar al băii. Pentru băile clasice, cel mai bine se potrivește una confecționată din lemn de bambus, deoarece este rezistentă, ușoară și poate fi suspendată cu ușurință. Dacă baia ta nu are un stil anume poți opta pentru plastic sau oricare alt tip de lemn.

  1. Dulap cu oglindă

Cum am menționat și mai sus, piesele de mobilier baie care oferă spațiu de depozitare sunt necesare. Dulapul cu oglindă nu este neapărat un obiect inovativ, însă este foarte practic și folositor. În general, acesta este poziționat deasupra chiuvetei. Oglinda este cea care ia prim-planul și acoperă în totalitate suprafața dulapului. De obicei, oglinda are un magnet care se activează și dezactivează la atingere pentru a ține dulapul închis sau pentru a permite accesul. Oglinda acționează ca o ușă. În spatele oglinzii din baie se află un dulap foarte bine compartimentat, cu mai multe rafturi care permit depozitarea obiectelor. Pentru multe dintre modele, plăcile sunt detașabile, așadar poți seta după preferința proprie distanța dintre rafturi.

Unele modele au caracteristici extra, precum rafturi laterale, pentru mai mult spațiu de depozitare. Un alt detaliu tehnic întâlnit des, în special la modelele mai actuale, este sistemul de lumini. Acest sistem presupune o bandă luminoasă încorporată de-a lungul marginilor. Tot ansamblul este foarte folositor pentru persoanele care se machiază.

Dulapurile cu oglindă sunt o alegere înțeleaptă, deoarece nu mai ai nevoie de alte oglinzi baie atașate pe pereți.

  1. Cadă

Dacă spațiul din baie îți permite, o cadă este necesară. Aceasta are câteva avantaje care o fac să fie mai potrivită decât o cabină de duș. O cadă îți permite atât dușul clasic, în picioare, cât și îmbăierea pentru o perioadă mai lungă de timp. O cadă foarte bună pentru familiile cu cel puțin un copil. Este mult mai ușor să îmbăiezi copilul în cadă, decât în cabina de duș. De asemenea, cada reprezintă pentru copii și un spațiu de joacă.

În general, cada este confecționată dintr-un plastic mai dur și rezistent. Totuși, unele tipuri sunt făcute din ceramică. Anumite modele au și caracteristici în plus, cum ar fi tuburi pentru hidromasaj. Această opțiuni este prezentă la modelele puțin mai scumpe.

  1. Sfaturi pentru alegerea obiectelor din baie

Pentru a economisi timp, cel mai eficient mod de a cumpăra mobilier baie este să cauți piesele care te interesează pe internet, să verifici dacă sunt disponibile în magazinele fizice, iar apoi să mergi să le vezi. În magazinele online este foarte ușor să compari caracteristicile produselor și vei merge în magazinele fizice doar când ai câteva modele preferate. De asemenea, toate specificațiile sunt scrise în descrierea produsului, așadar te poți ocupa de aspecte precum mărimea direct de acasă. Măsoară cu o ruletă locurile unde ar trebui instalate piesele care te interesează și compară măsurătoarea cu cele de pe internet. Prin această metodă vei avea o imagine mai clară asupra spațiului ocupat.

Fii atent la stilul în care este decorată baia. Caută piese care să se asorteze cu restul încăperii. De asemenea, culoarea obiectelor este un aspect la care trebuie să fii atent. Alege nuanțe pale, care să se potrivească cu restul băii. Dacă vrei o baie mai vie, cu un aspect mai captivant, poți opta pentru culori complementare.

Setează un buget înainte să începi căutarea. Este important să stabilești suma maximă pe care o poți cheltui pe amenajare, astfel vei fi mai puțin predispus la a plăti prea mult pe un obiect. De asemenea, trebuie să cauți și reduceri sau oferte care să te avantajeze și în cele din urmă vei găsi piesele dorite la un preț care să ți se potrivească.

Nu te grăbi atunci când decorezi. Compară piesele de care ești interesat și caută prețul cel mai bun pentru produsul dorit.

 

 

 

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *