Dezvăluiri

Războiul cioclilor! Patronii firmelor de pompe funebre l-au luat la țintă pe concurentul lor de la ”Amin Funerare”

Piața serviciilor funerare din Gorj a derulat, anul trecut, afaceri de peste 3,5 milioane de lei, potrivit datelor oficiale furnizate de ANAF, după depunerea bilanțurilor contabile ale firmelor care activează în acest domeniu. Ultima societate intrată pe piața serviciilor funerare, Ramada Funerare SRL, care aparține omului de afaceri Cristi Daniel Șerban, cel care deține hotelul Ramada by Wyndham Târgu-Jiu și restaurantul ”Dumbrava”, este frecvent criticată de ceilalți patroni de firme de pompe funebre care reclamă serviciile de proastă calitate ale acesteia.

Scandalul între cioclii a pornit la începutul acestui an, când Remus Săpun, patronul Casa Rem Funerare SRL, cu afaceri de peste 1 milion de lei, în anul precedent, și cu profit de 127.000 de lei, a devenit un critic fervent al serviciilor de catering de la Restaurantul ”Dumbrava”, deținut de Cristi Șerban. ”…dar de mâncare pot să vă zic că în perioada când desfășuram afaceri (pomeni) împreuna, acolo se organizau și nunți/”boteze”/divorțuri…în fine, chestii la care se pune mâncare pe mese … păi cum zburau aceleași sarmale dintr-o sală în alta…ziceai că se certară bucătarii cu ospătarii”, a fost una din primele postări ale lui Săpun, în contextul în care comisarii ANPC tocmai opriseră activitatea Hotelului Ramada pentru mai multe deficiențe, printre care ”apa prezentă în piscină şi folosită drept apă potabilă şi pentru gătit în restaurantul unităţii de cazare provenea de la un puţ infestat cu bacteria e-Coli, bacterie prezentă în fecale”, potrivit unei declarații a șefului ANPC, Horia Constantinescu.

Din acel moment, Săpun a făcut publice imagini cu un fir de păr în mâncarea de la Restaurantul ”Dumbrava” și cu mizeria de la o autoservire din centrul orașului care aparține firmei lui Șerban.

În luna aprilie a acestui an, Cristi Șerban a înființat societatea comercială Ramada Funerare SRL și a intrat pe piața serviciilor de pompe funebre sub denumirea de ”Amin Funerare”, devenind concurentul direct al lui Remus Săpun și a celorlalte firme care activează în acest domeniu.

Relativ recent, un alt afacerist care deține o firmă de pompe funebre, Daniel Popescu, (RAI Funerare SRL) a criticat serviciile noului concurent. ”Bătaie de joc marca Amin Funerare. Mâncare transportată cu dubă fără frig la 30 de grade Celsius!”.

Mesajul acestuia a fost preluat și de Remus Săpun care a continuat, pe același ton ironic, criticile la adresa firmei lui Șerban. ”Ți-am zis Claudiu Făsui (patronul Eden Funerare – n.r.) să nu mai investim în logistică…se poate și fără frig! Pentru cine nu știe amin funerare este wild group… aia de promovează e.coli…dumbrava…ramada știți voi… gogoașa fără gaură (încă)”, a scris Săpun.

Într-adevăr, autoutilitara de culoare din care se descarcă mâncare la o înmormântare, prezentată în imagini, apare în flota auto a firmei Ramada Funerare SRL și este parcată în fața sediilor acesteia din Tg-Jiu.

Dincolo de motivele neștiute care au generat aceste tensiuni dintre cioclii, e destul de evident că aceștia își dispută serviciile funerare din Gorj. Anul trecut, totalul afacerilor derulate în acest domeniu a depășit 700.000 de euro.

Eva Ioan

   

Citește și:

Un comentariu

  1. Când intrați în Județul Gorj dinspre Vâlcea, chiar în dreptul indicatorului cu Județul Gorj la 10 metri în câmp, au montat un panou imens cu reclama unei firme de cioclii, deci asta vă așteaptă la intrare în Gorj, rușine cine a dat autorizație de montat acel panou publicitar,,, sper să se sesizeze cineva și să îi oblige să il dea jos!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *