Ultima oră

Niculina Stoican, noi dezvăluiri despre scandalul cu Olguța Berbec! „Nu mă poate plăcea toată lumea”

Instanța i-a dat câștig de cauză Niculinei Stoican în procesul cu Olguța Berbec, iar recent, artista a venit cu noi declarații despre întreaga situație.

În urmă cu 3 ani, un scandal monstru izbucnea între Niculina Stoican și Olguța Berbec, atunci când tânăra artistă a acuzat-o pe interpreta de folclor că ar fi furat o piesă care îi aparținea, fără a-i cere acordul, motiv pentru care a dorit să ia toate măsurile legale pentru a soluționa situația, așa că a acționat în instanță, fiind mai mult ca sigură că judecătorii îi vor da dreptate.

În realitate, însă, lucrurile au stat cu totul și cu totul diferit, asta pentru că după o analiză printr-o expertiză judiciară, instanța i-a dat câștig de cauză chiar Niculinei Stoican, care a vorbit recent despre întreaga situație.

Instanța a dat verdictul în procesul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec. Cine a avut câștig de cauză, după trei ani de la izbucnirea scandalului? ”Este un punct de răscruce”

Artista a dorit să clarifice totul și să lămurească faptul că folclorul are un caracter anonim și colectiv, rezistând în timp prin mai multe variante, motiv pentru care artiștii trebuie să se înțeleagă între ei și să respecte faptul că există loc în această industrie pentru toată lumea.

„Poate cineva să vină să zică este al meu sau al tău, pe varianta pe care o deține, pentru că, repet încă o dată, folclorul are caracter anonim, colectiv și rezistă în timp prin variante. Asta nu am spus-o eu, a spus-o Constantin Brăiloiu. Putem cânta cu toții, loc pe Pământ este pentru fiecare dintre noi, așa că ar fi frumos măcar să ne informăm și să ne prezentăm în fața publicului demn și frumos, pentru a lăsa în urma noastră urme așa cum se cuvine.

Învățământul e că trebuie să învățăm toată viața. Nu s-a născut nimeni învățat și chiar dacă înaintează în vârstă, la orice vârstă poate învăța, se poate informa, pentru ca prezența și atitudinea lui în anumite momente să fie demnă, așa cum spuneam. Să poți să stai cu fruntea sus și să spui: Da, m-am informat, iar atunci când greșești să spui: Da, am greșit”, a declarat Niculina Stoican, în cadrul unei emisiuni TV.

Instanța i-a dat câștig de cauză Niculinei Stoican

Așa cum deja se cunoaște acest detaliu, Niculina Stoican a ieșit învingătoare în procesul cu Olguța Berbec, iar expertiza judiciară a demonstrat că, de fapt, melodia respectivă nu îi aparținea tinerei artistei, iar la rândul său, interpreta de folclor avea dreptul de a folosi piesa la evenimentele unde era invitată.

Cu toate acestea, însă, după întreaga situație, Niculina Stoican a concluzionat că trebuie să existe respect între artiștii care fac parte din aceeași industrie, mai ales că fiecare cântăreț are publicul său, la fel cum orice interpret din acest domeniu are și persoane pe placul cărora nu sunt.

„S-a făcut o analiză printr-o expertiză judiciară, care a fost acceptată de instanță ca probă, s-a numit un expert, nu de către mine, ci de către Institut. Pentru mine mulțumirea sufletească este că această expertiză a dovedit că este folclor și învățămintele pe care ar trebui să le tragem sunt că nu trebuie să ne atribuim lucruri dincolo de ceea ce este real. Încă o dată, tu poți să-ți atribui toate drepturile pe varianta pe care tu o deții, pentru că asta înseamnă folclor. În rest, cred că este loc pentru noi toți, de altfel noi ne întâlnim în spectacole și cântăm în spectacole, nu am văzut pe nimeni să spună nu mai cântați, să nu mai cânți tu sau tu niciodată. Publicul ne iubește pe toți. Nu există public care să mă iubească doar pe mine. Cine crede lucrul acesta are el o problemă și nu publicul care îl iubește. Pe mine mă pot plăcea oamenii, dar pot să le și displac, este sănătos, este normal să fie așa. Nu mă poate plăcea toată lumea și atunci nu cred că trebuie să ne luptăm pentru dragostea publicului. Publicul știe să iubească și iubește mulți interpreți. Trebuie doar să ne respectăm, să respectăm normele prin care să trăim împreună, pentru că nu pot trăi doar eu pe Pământ”, a mai spus interpreta de folclor.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *