Dezvăluiri

Irinel Columbeanu a ajuns sărac lipit din cauza afacerii de la Târgu Cărbunești! ”Cred că lăcomia m-a făcut…”

Irinel Columbeanu sau ”miliardarul de la Isvorani”, așa cum îl denumise presa, deținea, în urmă cu mai bine de 15 ani, la Târgu Cărbunești compania producătoare de materiale de construcții Turbocim, împreună cu omul de afaceri gorjean Clement Mocanu.

De câțiva ani, Columbeanu a ajuns la „sapă de lemn”, iar în prezent locuieşte într-un azil din Ghermăneşti. În 2007, fostul milionar avea o avere estimată la 150 de milioane de euro, însă a pierdut întreaga avere. Noi detalii despre decăderea sa financiară au fost oferite chiar de către fostul milionar. Columbeanu a declarat, recent, că declinul său financiar a început odată cu pierderile generate de firma de la Cărbunești.

Fostul milionar Irinel Columbeanu a ajuns falit şi nu are bani nici să îşi plătească cazarea în azil din pensia de 1.900 de lei pe care o primeşte de la statul român și din care îi sunt reținuți 600 de lei, în urma unei popriri. Columbeanu a declarat în emisiunea ”După faptă și răsplată” de la Metropola TV, că a ajuns în situația asta, după ce afacerea sa de la Tg-Cărbunești a eșuat.

Columbeanu și Clement Mocanu voiau să producă un ciment special pe care-l denumiseră ”Columbeanit”.

”Părerea mea sinceră și personală, cred că lăcomia m-a făcut să investesc prea mult într-o afacere. Pot să spun că eu am asemuit, mental, după aceea, e adevărat, acest efort cu efortul de a împinge singur un tren, eu ca simplu om, și nu am vrut să recunosc, în fața mea, faptul că nu dispuneam de fondurile care ar fi fost necesare pentru a duce la bun sfârșit această ambiție de a impinge trenul de unul singur. Mă refer la afacerea cu ciment”, a afirmat Columbeanu.

La un moment dau existau informații că Irinel Columbeanu a avut o ofertă de la un cetățean elvețian care intenționa să-i cumpere afacerea, însă tranzacția a picat, după ce fostul miliardar a schimbat oferta, în ultima clipă, și a cerut mai mulți bani pe fabrica de la Tg-Cărbunești.

De altfel, a și fost întrebat de către Cristina Șișcanu Ionescu, în cadrul emisiunii ”După faptă și răsplată” de la Metropola TV, despre acest episod.

”Una era aprecierea din mintea mea ce se poate scoate din acestă afacere și alta era aprecierea unui investitor. Făcând diferența, te cutremuri, dacă începi să gândești prea mult asupra unei oferte”, a spus fostul milionar.

Societatea Turbocim acumulase, în ultimii ani, datorii de circa 200.000 de lei la bugetul local al orașului Târgu Cărbunești, pe raza căruia deținea fabrica de materiale de constructii. Societatea și-a oprit activitatea, pe fondul crizei economice, iar o parte a angajaţilor au făcut grevă de câteva ori pentru a-şi primi salariile. Din cauză că nu și-a plătit impozitele, Primăria Târgu Cărbunești a cerut la Tribunalul Gorj intrarea în insolvență a firmei Turbocim. Ulterior, dosarul s-a mutat la Tribunalul Ilfov care a declarat falimentul acesteia, iar întreg patrimoniul societății a fost vândut.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *