Actualitate

Șeful CJ Gorj, anunț legat de microbuzele electrice. Când vor intra în circulație

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, anunță că, în maximum trei săptămâni, începe livrarea primului lot de microbuze electrice pentru transportul elevilor.

Consiliul Județean Gorj a obținut o finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru achiziționarea a 27 de microbuze electrice. Operatorul român care a câștigat licitația urmează să asambleze și să livreze, în maximum trei săptămâni, mijloacele de transport destinate elevilor. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, afirmă că dorește să mai achiziționeze încă 11 microbuze electrice, de data aceasta, printr-o finanțare de la Agenția Fondului de Mediu.

“ Este vorba de 38 de microbuze școlare pe două proiecte cu finanțare sută la sută nerambursabilă. Consiliul Județean nu contribuie, de data aceasta, cu niciun leu pentru microbuze școlare. Pentru primul proiect este deja contractul semnat. Este finanțat din Programul Național de Redresare și Reziliență, proiect derulat prin intermediul Ministerului Educației. Avem un contract semnat pentru achiziția a 27 de microbuze școlare care, conform discuțiilor cu operatorul, câștigător al licitației, undeva, în maximum trei săptămâni, de zile începe livrare acestora. Este un operator din România care le asamblează și le livrează unităților școlare din UAT-urile eligibile.(…) La rândul lor, UAT-urile s-au angajat prin hotărâri de consilii locale, anul trecut, că, în cel mai scurt timp de la livrare, cu termen maximal august 2024, să instaleze stația de încărcare, să asigure mentenanța acestor microbuze școlare și, de asemenea, să asigure șoferul care deservește microbuzul școlar. Suntem în procedură de achiziție pe cel de-al doilea proiect semnat, săptămâna trecută, cu Agenția Fondului de Mediu. În acest contract, este vorba de 11 microbuze școlare. Sperăm să avem o licitație care să nu fie contestată. Și aceste microbuze școlare vor merge în teritoriu în baza unor criterii, în funcție de numărul de elevi, de distanța parcursă și de existența sau nu a unui microbuz școlar. Sunt 38 de microbuze școlare care sunt necesare județului Gorj. Nu ne vom opri aici. Am avut discuții, săptămâna trecută, la UNCJR și la ADR Sud-Vest Oltenia, împreună cu ministrul Câciu. Guvernul încearcă să găsească surse de finanțare astfel încât fiecare localitate din județul Gorj să aibă un microbuz școlar. Voi intra pe traseu imediat cum vor fi livrate în cazul celor care au deja stații de încărcare și șoferi. Deci, nu așteptăm anul școlar viitor. Toți primarii au proiecte pentru stații de încărcare, unii le au deja instalate, alți deja la au în procedură de contractare. Cred că nu va fi localitate care să nu aibă stație de încărcare, condiție obligatorie pentru a fi livrat acest microbuz școlar”, a precizat șeful județului.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *