Eveniment

Condamnat la doi ani de închisoare pentru un accident soldat cu decesul unui minor

Un gorjean a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă. Acesta a condus un tractor care a fost implicat într-un accident, în urma căruia un minor și-a pierdut viața.

„Contopește pedepsele cu închisoarea aplicate și aplică pedeapsa mai grea de 1 (unu) an și 9 (nouă) luni închisoare la care se adaugă un spor de 3 luni, reprezentând o treime din suma celorlalte pedepse stabilite, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 2 ( doi) ani închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabilește un termen de supraveghere de 3 (trei) ani pentru inculpat, termen care va începe să curgă de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe“, a hotărât Judecătoria Motru.

Dumitru Dragoș Băzăluică a condus tractorul și a permis unui minor să fie transportat, deși nu era prevăzut cu spațiu corespunzător: „În calitate de conducător auto, din culpă, nu a respectat dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice, în sensul că a condus un ansamblul format din tractor şi semiremorcă, ce nu corespundea din punct de vedere tehnic pentru a fi condus pe drumurile public, iar inculpatul a permis ca în tractorul condus, să transporte pe minorul (…), în spaţiul neamenajat din spatele conducătorului auto, tractorul nefiind prevăzut din construcţie cu locuri pentru transportat pasageri, nerespectare ce a condus la producerea unui accident de circulaţie soldat cu decesul minorului, faptă care întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ucidere din culpă“, au stabilit procurorii.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *