Eveniment

VIDEO: Doi tineri, foști dependenți de droguri, le-a vorbit liceenilor din Târgu Jiu despre coșmarul pe care l-au trăit

Doi tineri foști consumatori de droguri au venit, ieri, în fața liceenilor din Târgu Jiu pentru a le vorbi despre problemele cu care s-au confruntat. Întâlnirea a avut loc la Teatrul „Elvira Godeanu“.

Rafael și Andrei au reușit să scape de dependența drogurilor și le-au povestit elevilor despre cum au ajuns să fie consumatori de droguri și coșmarul pe care l-au trăit. Aceștia au reușit să scape cu ajutorul unui centru specializat în consilierea celor care au adicții.
Rafael are 31 de ani și a fost dependent mai mult timp. El a spus că a început să consume droguri pentru că avea anumite probleme în familie și că dorea să fie „șmecher“, ca cei din grupul din care făcea parte. Acesta a spus că ajunsese să aibă stări depresive din cauza lipsei drogurilor. El a consumat droguri chiar și în timpul facultății și, ulterior, după ce s-a angajat. „Am plecat în Elveția. Am lucrat cinci ani în Geneva și am avut un salariu foarte bun, dar în spatele banilor era dependența de care doar câteva persoane știau. Nu credeam că sunt așa de rău dependent și nu știam că va fi așa de greu să renunț. Duceam o dublă viață. (…) Am vrut de multe ori să renunț, dar mi-am dat seama că sunt prins într-o capcană. Drogul mi-a controlat viața. Nu mai puteam să mă bucur de viață“.

Andrei le-a povestit celor prezenți că a început să consume de „iarbă“ din liceu, după care a ajuns să consume „cristal“. Acesta ajunsese că cheltuiască sute de lei pe zi pe droguri. El a reușit să renunțe la dependență doar cu ajutorul centrului în care a fost internat.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *