Ultima oră

Un primar care a câștigat alegerile a scris în declarația de avere că nu are casă!


Gospodarul fără gospodărie? Ales ca edil al localității la o diferență foarte mică de contracandidatul său, este acum în centrul unei controverse ce a fost creată chiar de cea mai recentă declarație de avere pe care a depus-o. Află, din rândurile de mai jos, cine este primarul din România ce nu pare să aibă casă sau avere. Care este singura achiziție cu care se „mândrește”.
Cu câteva săptămâni înainte de alegerile locale 2024, așa cum cere legea, candidatul pentru funcția de primar al unei comune din județul Constanța și-a depus declarația de avere. Documentul ridică însă mai multe semne de întrebare.

A câștigat alergerile din iunie 2024 la o diferență mică

Lupta pentru câștigarea alegerilor locale a fost una strânsă în comuna Cherchezu din Constanța. După numărarea voturilor exprimate de locuitorii care s-au prezentat la urne, primarul ales a fost Dumitru Chelaru.
A fost o cursă strânsă, social democratul Dumitru Chelaru a câștigat la o diferență de o sută de voturi de contracandidatul său, Marian Deacu – intrat în cursă din partea partidului USR.
La mijlocul lunii aprilie, Chelarul a completat și depus declarația de avere. Potrivit documentului, când s-a înscris în cursa pentru primăria localității, nu avea nici casă, nici avere. Pe listă nu apare niciun imobil, niciun teren.
La capitolul venituri personale, acesta a trecut vânzarea de legume din gospodăria proprie, notează cei de la Replica Online. Noul primar nu a completat nici secțiunile despre conturi și depozite bancare.
Primarul din România care nu ar avea casă
„Primarul din România fără casă și fără avere” a declarat însă un bun, este vorba despre un autoturism marca Mercedes, din anul 2003, pe care l-a dobândit prin cumpărare. În declarația de avere depusă în aprilie, Dumitru Chelaru a menționat și un credit în valoare de 76.000 de lei pe care l-a luat în 2002 și care are scadența peste trei ani, în 2027.
Chelaru a declarat că încasează un venit anual de 54.000 de lei, adică 4.500 de lei pe lună.
Cât despre soția sa, Liliana Chelaru, în document este notat că aceasta are un salariu lunar în valoarea de 2.200 de lei de la magazinul familiei. Femeia a primit dividende în valoare de 300.000 de lei pe an, respectiv 25.000 de lei pe lună, de la Chelaru Market SRL, firma magazinului, precizează sursa citată.
Sursa: bugetul.ro Sursa Foto: pexels

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *