Ultima oră

Indicatorul rutier care îi încurcă pe șoferi în trafic

Cunoașterea Codului Rutier poate să facă de multe ori diferența între viață și moarte în trafic, iar șoferii trebuie să fie mereu la curent cu noile schimbări și cu indicatoare care apar.

Pentru mulți șoferi, unele dintre indicatoare sunt ușor de încurcat, mai ales că pot să semene între ele.

Printre cele mai importante se numără semnele legate de limitele de viteză. Să circuli prea rapid nu este bine, dar nici prea lent. Există semne care impun viteza minimă obligatorie.

Ce semnifică
Acest semn, de exemplu, este amplasat doar în anumite zone și, de cele mai multe ori dă mari bătăi de cap șoferilor

Acest indicator rutier cunoscut sub numele de „Viteza minimă obligatorie” , este un semn rotund, albastru deschis, cu un număr alb în mijloc. Acest număr indică viteza minimă în kilometri pe oră sub care vehiculele nu trebuie să scadă pe următoarea secțiune a traseului.

Indicatorul se găsește de obicei pe autostrăzi sau pe drumuri cu mai multe benzi și poate fi aplicat întregului drum sau doar anumitor benzi. Este adesea afișat pe panourile de deasupra benzii.

El contribuie la o deplasare mai uniformă și previne blocajele pe drumurile unde viteza constantă este esențială.

Obligațiile șoferilor
Șoferii care nu pot menține viteza minimă prescrisă trebuie să aleagă o altă rută. Orice persoană care conduce prea încet fără un motiv întemeiat și obstrucționează circulația ar putea fi sancționată de polițiști cu amendă.

În circumstanțe periculoase, însă, cum ar fi condiții proaste de drum, trafic intens, vizibilitate slabă sau condiții meteorologice nefavorabile, viteza poate fi reglată, chiar dacă este sub viteza minimă prescrisă.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *