Dezvăluiri

Peste 18.000 de cereri pentru eliberarea de adeverințe de la CEO

Un număr record de cereri a fost înregistrat la Complexul Energetic Oltenia pentru eliberarea de adeverințe pentru pensionare. Documentele vor trebui să conțină veniturile brute încasate de salariați sau de actualii pensionari. Adeverințele sunt necesare pentru recalcularea pensiilor în sectorul minier și energetic, conform prevederilor Legii 197 din 2021.

„Sunt peste 18.000 de cereri pe bruturi la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Am tot luat legătura cu personalul de la companie și ne spun că sunt supraaglomerați și nu fac față eliberării de documente. Dacă nu se eliberează în termenul legal, avem varianta de a merge la instanță și de a obține decizii cu obligația de a face, cum este procedura. Avem nevoie de adeverințe pentru recalculările de la 1 septembrie. Dispoziția legală este să ne încadrăm în 6 luni cu procesul de recalculare, începând cu data de 6 septembrie. Dacă durează atât de mult cu eliberarea adeverințelor cu bruturile de la Complexul Energetic Oltenia, atunci nu cred că ne mai încadrăm.”, conform lui Ion Popescu, președintele Asociației pensionarilor din minerit și energie Gorj.

   

Citește și:

Un comentariu

  1. Cu tot respectul pentru implicarea dvs. in aceasta problema, domnule Popescu, insa va reamintesc de faptul ca CEO , la putinele adeverinte deja eliberate, nu respecta in totalitate forma din modelul prevazut de legea 360. Aceasta are drept consecinta faptul ca adeverintele nu vor fi valorificate. CEO sustine ca nu reagasesc in arhive documente cum ca s-au platit la stat taxele cu privire la sporurile si veniturile nepermanente din perioada anterioara 2001. De asemenea , exista luni in care , pur si simplu, ei spun ca nu se regasesc statele de plata. Aceasta abordare a CEO se pare ca nu se va schimba nici in viitor. ,E un mare semnal de alarma pentru toti cei 18.000 de pensionari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *