Politică

Nu are majoritate în viitorul Consiliu Local. Primar: Sunt un om maleabil!

Primarul liberal al comunei Săcelu a obținut un nou mandat, în alegerile locale din 9 iunie, însă Partidul Național Liberal nu are majoritate în Consiliul Local.

Situație încurcată la Săcelu, unde, în urma alegerilor locale din 9 iunie, au intrat 6 formațiuni politice în Consiliul Local. Partidul Național Liberal, Partidul Social-Democrat și Alianța pentru Unirea Românilor au reușit să obțină câte doi consilieri locali. Uniunea Salvați România, Partidul Mișcarea Populară și Pro România au și ele câte un ales local. Primarul Gheorghe Dumitrelea nu-și face griji în privința majorității în viitorul Consiliu Local. Liberalul este convins că viitorii consilieri locali nu vor putea vota împotriva proiectelor benefice pentru Comuna Săcelu. În plus, Gheorghe Dumitrelea afirmă că este un om maleabil, deschis la colaborare cu toți aleșii locali.

“Eu nu consider că, într-un consiliu local, având în vedere că proiectele sunt pentru comunitate, pentru dezvoltarea comunității, trebuie să ai majoritate. Majoritatea trebuie să fie de la sine. Aici, noi nu jucăm jocurile politice pe care le fac la nivel național, în Parlamentul României. Aici, noi jucăm rolul de consilieri locali, ca și reprezentanți ai comunității care ne-a votat. Indiferent că este un consilier local de la AUR sau de la PSD, atât timp cât eu am depus proiectul de asfaltare și emit o hotărâre privind modernizarea drumurilor, toți reprezentanții partidelor politice, ce reprezintă cetățenii, au obligația față de cetățeni de a vota și susține acest proiect. Nu există proiecte pe care le pune primarul pentru primar. În mandatul de primar 2020-2024, nu a existat un consilier local care să depună un singur proiect pe ordinea de zi. Nu a existat un amendament la proiectele pe care le-am depus. Despre ce vorbim? Eu consider că cei care sunt în acest Consiliu Local ar trebui să vină cu proiecte, cu propuneri, cu amendamente, dar, din păcate, nu prea există. De aceea, nu-mi fac probleme pentru majoritate. Ce vor obține cei care vor face majoritate împotriva mea? Neaprobarea unui proiect.(…) Eu sunt un om maleabil, mă ghidez și după alte persoane. Nu este normal să vorbim, în anul 2024, despre majorități formate contra primarilor”, a conchis primarul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *