Actualitate

Sistează activitatea Carierei Pinoasa? Decizia poate fi luată de ITM!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a demarat o investigație în urma incidentului de sâmbătă, de la Cariera Pinoasa, în urma căruia două excavatoare au fost distruse după prăbușirea unui mal.

Inspectorii de muncă sunt de părere că ceea ce s-a întâmplat la Sectorul Pinoasa al Carierei Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia a fost un incident periculos. O echipă ce control a fost trimisă, luni, pentru a face verificări la fața locului.

Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, George Romanescu, nu exclude sistarea activității la Cariera Pinoasa. În plus, după dezastrul din această unitate minieră, ITM va face, din nou, controale în toate carierele Complexului Energetic Oltenia.

“Primele concluzii care sunt, din punct de vedere al ITM Gorj, se pare că, acolo, un mal de pământ a alunecat, sunt excavatoare prinse sub pământ. Urmează o cercetare făcută de către inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj. Am emis deja o decizie, luni a fost dispus un control, doi inspectori de muncă, care au fost la fața locului. Până nu se termină cercetarea, nu putem să dăm mai multe detalii. Ce pot să spun e că, în perioada următoare, vor fi verificate toate carierele care aparțin CEO de pe raza județului Gorj, vom dispune măsuri legale în consecință. Din primele informații pe care le avem, în acel moment, nu se desfășura activitate, adică, acolo, nu erau oameni care să fie în preajma utilajelor. Urmează o cercetare, de asta am și dispus ca toate carierele care aparțin de CEO de pe raza județului Gorj să fie verificate și să fie dispuse măsuri împotriva angajatorului, acolo, unde se încalcă legea. De fiecare data, angajatorul CEO a fost verificat, de către inspectorii de muncă, s-a lăsat cu amenzi foarte mari, știți că, ultima data, a avut loc și o sistare de activitate. Inspectorii de muncă analizează și acum situația să sisteze activitatea în acea carieră unde s-a întâmplat. Urmează o cercetare foarte minuțioasă, să vedem exact care este cauza, de ce s-a produs acest lucru. În toate controalele pe care le-am avut la CEO, s-au dat amenzi foarte mari, s-au dispus foarte multe măsuri și angajatorul avea obligația să le respecte, au termene permanente”, a precizat, marți, George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *