Actualitate

Investiție în infrastructura Parcului Industrial Gorj

Parcul Industrial Gorj, de la Bumbești-Jiu va beneficia de un drum de acces modern. Se are în vedere întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru drumul de acces destinat singurului parc industrial din Bumbești-Jiu. Bugetul pentru documentații este de peste 22.000 de lei. Acestea vor trebui să fie finalizate în perioada următoare de către un prestator autorizat.

Pentru acest an, Consiliul Județean Gorj a aprobat un buget de venituri și cheltuieli al Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu, care prevede cheltuieli de 557.000 de lei, un profit brut de 78.000 de lei și creanțe de 80.000 de lei. În Parcul Industrial Gorj își desfășoară activitatea 17 firme la care lucrează peste 600 de angajați. Societatea se află în subordinea Consiliului Județean Gorj. În Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu care se întinde pe 18 hectare nu mai sunt hale disponibile și nici teren. De ani de zile se încearcă extinderea fără succes a primului parc industrial din județul Gorj. Terenul de la Uzina Mecanică Sadu II aparține în continuare Ministerului Apărării Naționale. Terenurile și halele sunt însă nefolosite de câteva decenii și nu sunt folosite în vreun fel.
În anul 2003, s-a creat cadrul legislativ pentru formarea de parcuri industriale și astfel și în județul Gorj o suprafaţă formată din 186.200 m.p. teren si 38.000 m.p, clădiri au fost trecute din patrimoniul Companiei Naționale Romarm și administrată de U.M. Sadu II, în patrimoniul Consiliului Judeţean Gorj care le-a trecut în domeniul privat al judeţului Gorj, creând o societate comercială de administrare a lui, numită S.C. Parc Industrial Gorj S.A. Bumbeşti-Jiu. Parcul Industrial Gorj Bumbeşti-Jiu este amplasat pe teritoriul oraşului Bumbeşti-Jiu, în zona de sud-est a oraşului. Activităţile acceptate în Parcul Industrial sunt: activităţi de prelucrări mecanice, activităţi de producție în diferite domenii, activităţi pentru industria uşoară, prelucrarea lemnului, servicii industriale diverse, activităţi de manipulare-depozitare și activităţi de cercetare și producţie tehnologică avansată și alte activităţi auxiliare.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *