Actualitate

Romanescu, explicație în legătură cu așa zisa ”fraudă” de la Edilitara: ”Nu este considerat un prejudiciu!”

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, dă asigurări că nu există fraude la societatea de gospodărire locală din Târgu-Jiu, Edilitara Public SA.

Marcel Romanescu a venit cu precizări după ce, în spațiul public, au apărut acuzații potrivit cărora societatea Edilitara ar umfla facturile către Primăria Târgu-Jiu. Într-un raport pe care inspectorii Curții de Conturi l-au realizat în urma unui control se face referire la o sumă de 241.000 de lei care reprezintă diferențe de materii prime facturate în plus. Primarul Târgu-Jiului afirmă că ”acea valoare reprezintă 1% din contractele pe care le-a semnat Primăria Târgu-Jiu cu Edilitara”. În plus, susține că inspectorii Curții de Conturi nu au considerat-o un prejudiciu.

“Încă e o mizerie, din mizeriile pe care le propagă presa domnului Iulian Popescu. Da, există un raport după un control care s-a efectuat și la primărie și la Societatea Edilitara pe perioada a 3 luni de zile. Acolo, nu este considerat un prejudiciu. Toată această sumă este infimă raportată la volumul de lucrări pe care, în momentul de față, le realizează societatea Edilitara în contractul pe care-l are de delegare cu primăria municipiului Târgu-Jiu. Acea valoare, și fizic și valoric, reprezintă 1% din contractul pe care-l are semnat primăria municipiului Târgu-Jiu cu Societatea Edilitara. Gândiți-vă că pe o stradă, în momentul în care torni asfalt, niciodată nu se poate turna asfaltul la aceeași dimensiune, pentru că mai sunt intervenții, mai sunt zone unde suprafața nu este plană. Este clar că sunt aceste diferențe pe care eu mă bucur că cei de la Curtea de Conturi le-a descoperit, în perioada în care a fost în control la Societatea Edilitara, iar lucrurile între noi s-au reglat, s-a returnat suma pe care noi o facturaserăm către Societatea Edilitara, iar, din acel moment, nimeni nu mai este prejudiciat. Inclusiv inspectorii care au fost în control nu l-au considerat ca un prejudiciu, este cu adevărat o neconformitate pentru că, la zeci de mii de tone de asfalt care se toarnă în municipiul Târgu-Jiu pe lucrările care se execută pe străzile și bulevardele din oraș, pot apărea și aceste mici diferențe”, spune edilul.

“Nu există fraudă”

Marcel Romanescu dă asigurări că nu există fraude la Edilitara. Primarul social-democrat al Târgu-Jiului susține că pune informațiile apărute în spațiul public pe tema faptului că se apropie noi tururi de alegeri. În opinia sa, există “o competiție pe viață și pe moarte” în cadrul PNL Gorj pe „singurul mandat de parlamentar pe care-l va putea obține”.

„Se vorbește de fraude, de tot felul de altfel de chestii care se fac acolo. Nu există fraudă. N-a încercat nimeni să fure pe nimeni. Mai ales în momentul în care discutăm de primăria municipiului Târgu-Jiu și de o societate în care municipalitatea este unic acționar. Cum poate să creadă cineva că a încercat să ne fure cineva pe noi. De ce să ne fure, cum să ne fure? Se pot face greșeli, atunci când muncești. Există și un principiu: atunci când muncești, poți să și greșești. Când nu faci nimic, exact cum procedează domnul Iulian Popescu, n-ai cum să greșești. La noi, se mai pot înregistra și astfel de situații pe care le-am reglat deja și nu mai apare niciun fel de problemă. Nu vi se pare surprinzător că începe o nouă campanie electorală? De fapt, ea nu a încetat niciodată. E o campanie electorală murdară care se face pentru alegerile care vor veni. Alegerile pentru funcția de președinte al României și, mai ales, pentru alegerile parlamentare. Știm foarte bine că în interiorul PNL este o competiție pe viață și pe moarte pentru singurul mandat, cred eu, de deputat pe care-l va avea PNL după alegeri din 2024 și, am înțeles, că sunt mult mai mulți doritori și, acum, încearcă fiecare să se claseze pe o poziție foarte bună pentru alegerile care se vor desfășura în luna noiembrie și decembrie. E competiția internă care, din acest moment, a declanșat o nebunie totală și atacuri mizerabile la adresa noastră, a celor care, astăzi, facem administrație publică în municipiul Târgu-Jiu”, a adăugat edilul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *