DezvăluiriUltima oră

Șocant: Condamnat pentru trafic de minori, numit administrator provizoriu al Public Transport SRL Bumbești Jiu! A prestat muncă în folosul comunității la primărie

Vasile Constantin Lucian din Bumbești Jiu a fost numit administrator provizoriu al societății de transport a Consiliului Local Bumbești Jiu. Numirea s-a făcut luna trecută la propunerea primarului Constantin Bobaru, fiind votată de majoritatea din CL Bumbești Jiu.

Șocant este că cel care administrează acum societatea de transport a orașului a suferit o condamnare de doi și șase luni cu suspendare cu un termen de încercare de trei ani. Fostul inculpat și-a recunoscut fapta, iar în luna februarie, Tribunalul Gorj l-a reabilitat pe cel care ajunge acum să conducă societatea care va asigura transportul în comun, poate și cel al elevilor, cu noile autobuze electrice trase pe dreapta in oraș.

În noiembrie 2016, trei tineri din Bumbești Jiu printre care se afla și Vasile Constantin Lucian(acum în vârstă de 33 de ani) erau condamnați pentru trafic de minori(proxenetism) într-un dosar instrumentat de către DIICOT. Cei trei sunt condamnat la câte doi ani și jumătate cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani și la muncă în folosul comunității la Primăria Bumbești Jiu.

Anii trec, iar în 2021 Vasile Constantin Lucian face o primă încercare de reabilitare. Dorea un loc de muncă sigur dar Tribunalul Gorj respinge cererea fostului proxenet.

Rețeta succesului: înscrierea în PSD și campania pentru primar

Pentru că Tribunalul îi respinge cererea, respectivul revine cu alta în februarie 2024. Abia acum Tribunalul Gorj îl reabilitează pe cel care ajunge, culmea, in iulie director la o societate plătită din bani publici. Între timp, tânărul se înscrie în PSD și activează în campania pentru alegerile locale alături de Bobaru.

Dacă mai punem la socoteală că noul administrator este însă cel care în 2016 presta muncă în folosul comunității la primărie, prin sentința Tribunalului Gorj, înțelegeți cât de penibilă este promovare făcută de Bobaru. Dar lipitorii de afișe trebuie promovați, mai ales că se auzise în oraș că urma această numire.

Bobaru a grăbit cat a putut lucrurile si la dat la o parte pe fostul ocupant al postului, adică pe fostul viceprimar Păunescu Cristian, care este astfel revocat din funcție.

Numirea întârziată două săptămâni!

Pe 25.06.2024, Bobaru pregătise totul pentru numirea noului Director și Administrator pentru firma de transport locală. Cea care deține autobuzele electrice care stau parcate de un an fără să fie puse în funcțiune. Proiectul este retras de pe ordinea de zi după ce doi cetățeni avertizează primarul că va comite o ilegalitate. Se ia act de „demisia” din funcția de director al societății a lui Păunescu dar numirea noului administrator este retras de pe ordinea de zi. Asta până pe 11 iulie când se instalează pe funcție cel care fusese reabilitat de instanța abia în februarie.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *