Ultima oră

Adolescentă de 15 ani violată în curtea școlii

O adolescentă dintr-o comună olteană a sunat la poliție în miez de noapte pentru a anunța că doi amici ar fi violat-o. Totul s-a petrecut în curtea școlii. Unul dintre tineri este acum în arest.

Faptele reclamate s-ar fi petrecut în noaptea de 19/20 august 2024, în curtea unei unități de învățământ din localitatea Iancu Jianu, din județul Olt. O adolescentă de 15 ani a sunat la poliție, în jurul orei 1,00, anunțând că doi băieți au violat-o. Cercetările au scos în schimb la iveală faptul că ar fi fost vorba de acte sexuale consimțite. Cum unul dintre băieți este cu 12 ani mai mare decât adolescenta minora, acesta a fost acuzat de viol și reținut.

„În fapt, la data de 20 august 2024, în jurul orei 1,00, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicesti au fost sesizați de către o minoră cu privire la faptul că ar fi fost victima infracțiunii de viol.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că doi tineri în vârstă de 17, respectiv 27 de ani, ambii din comuna Iancu Jianu, județul Olt, în timp ce se aflau în curtea unei unități de învățământ din aceeași localitate, ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol săvârșit asupra unui minor, cercetările fiind continuate pentru documentarea activității infracționale și dispunerea de măsuri legale”, au transmis polițiștii din cadrul inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Tânărul de 27 ani a fost mai întâi reținut, marți, 20 august, în urma probatoriului administrat sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, suspectul acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Miercuri, 21 august 2024, tânărul de 27 ani acuzat de viol săvârșit asupra unui minor a fost arestat pentru 30 de zile.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai transmis polițiștii din cadrul IPJ Olt.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *