Ultima oră

Restaurant amendat cu 12.000 de lei de către inspectorii DSV Gorj

În perioada 01 – 20.08.2024, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale şi verificări în obiective supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în localitățile Aninoasa, Baia de Fier, Bălănești, Bâlteni, Bumbești-Jiu, Cătunele, Crasna, Drăguțești, Fărcășești, Glogova, Mătăsari, Motru, Mușetești, Novaci, Peștișani, Rânca, Rovinari, Runcu, Slivilești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Tismana, Turburea, Turcinești şi Ţicleni, în domeniile alimentar și al sănătății și bunăstării animalelor.

În timpul controalelor efectuate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, reprezentând 9 amenzi în cuantum de 55.600 lei, unor operatori şi/sau persoane fizice din localitățile Crasna, Fărcășești, Rovinari, Târgu-Cărbunești şi Târgu-Jiu:
– 1.200 lei la un magazin alimentar, pentru încălcarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranța alimentelor privind depozitarea produselor alimentare expuse spre comercializare (băuturi alcoolice şi răcoritoare şi navete cu produse de panificație depozitate direct pe paviment; produse din cereale expandate depozitate pe paviment şi în imediata vecinătate a ușii de acces în unitate);
– 2 x 1.200 lei la două magazine alimentare, întrucât angajații care deserveau unitățile la momentul controlului nu purtau echipament complet de protecție sanitară şi nu au prezentat fișele de aptitudini; în plus, starea de igienă a uniaților era necorespunzătoare;
– 2 x 5.000 lei la două adăposturi de animale fără stăpân, întrucât nu erau autorizate în conformitate cu Ordinul A.N.S.V.S.A. nr. 10/2024, respectiv publicat în Monitorul Oficial nr. 109 bis din 07.02.2024;
– 10.000 lei la un magazin alimentar, pentru comercializarea produselor alimentare către consumatorul final fără a deține document de înregistrare sanitară-veterinară şi pentru siguranța alimentelor;
– 10.000 lei la o unitate de patiserie congelată, întrucât în camera de congelare pentru patiseria congelată erau depozitate şi produse neconforme, destinate depozitării în lada frigorifică pentru S.N.C.U.; în plus, volumul de marfă existent depășea capacitatea spațiului de depozitare; zone cu murdărie, neigienizate; chiuveta din zona vitrinei cu carne proaspătă nu era prevăzută cu substanțe dezinfectante şi nici cu prosop de hârtie;
– 10.000 lei la un restaurant-pensiune, pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare;
– 12.000 lei la un restaurant, pentru încălcarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranța alimentelor privind demonstrarea trasabilității produselor la producerea, prelucrarea, distribuția, punerea pe piață sau comercializarea alimentelor.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *