Social

A început recoltatul porumbului la Bălești

Cu toate că încă nu s-a încheiat vara, în foarte multe localități a început recoltatul porumbului. În alte zone, s-a trecut direct la strânsul cocenilor, pentru că nu mai este porumb de cules. Potrivit lui Valentin Priporeanu, directorul Direcției pentru Agricultură Gorj, în localități precum comuna Bălești s-a trecut deja la recoltatul porumbului, având în vedere că acesta este foarte uscat ca urmare a temperaturilor ridicate din ultimele săptămâni.

Este de amintit că peste 2.000 de hectare de porumb au fost compromise de secetă la nivelul județului Gorj. Au fost depuse 640 de cereri pentru despăgubiri în cazul culturilor afectate de secetă, pe teritoriul județului. Solicitările au fost înregistrate la primăriile din județ și centralizate la Direcția pentru Agricultură Gorj.

Conform reprezentanților instituției, cele mai multe cereri, peste 90% sunt pentru cultura porumbului, urmate de floarea soarelui și alte culturi mai mici. Suprafața totală afectată este de peste 2.300 de hectare în 30 de localități. Despăgubirile se acordă fermierilor care se află în evidențele APIA. Valoarea unei despăgubiri este de 200 de euro la hectar.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *