Dezvăluiri

Foști elevi la școlile de poliție și pompieri, condamnați pentru tentativă de omor

Mai mulți foști elevi la școlile de poliție și pompieri au fost condamnați de Tribunalul Gorj la pentru tentativă de omor.

Cosmin Ionuț Mogoșanu a fost condamnat la o pedeapsă de cinci ani și patru luni de închisoare cu executare. Mihai Lucian Iorga a fost condamnat la o pedeapsă de cinci ani și opt luni de închisoare, pentru că s-a adăugat și o altă pedeapsă primită anterior. În plus, cei doi au fost obligați să achite 15.000 lei, reprezentând despăgubiri materiale, şi 100.000 lei, reprezentând despăgubiri morale, părții vătămate Constantin Cătănescu.
De asemenea, Simona Cristina Cuțui a fost condamnată la o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Lăsat inconștient pe stradă

Victima a fost snopită în bătaie într-un cartier din Motru. Constantin Cătănescu se afla cu fratele și sora sa în apartamentul de la etajul IV aflat lângă locuința inculpatului, care a avut mai mulți invitați în seara scandalului. În jurul orei 3 dimineața, petrecăreții au ieșit în fața blocului ca să fumeze, iar victima le-a cerut să nu mai facă gălăgie.

„Adăugând căldura verii, ora 3 dimineaţa, starea de disconfort termic şi fonic (între blocuri la acea oră cel mai mic zgomot se aude, fiind de notorietate că în acea perioadă se doarme cu geamurile deschise), consumul de alcool, tinereţea tuturor celor implicaţi în conflict, mai cu seamă inculpaţii, persoane abia ieşite din adolescenţă la acea dată, premisele actului criminal sunt complete. Pe acest fond şi a schimburilor de replici şi provocări verbale, persoana vătămată a hotărât să coboare la inculpați deși sora acestuia, martor, trezită între timp de discuțiile purtate, a încercat să oprească pe fratele său din această inițiativă, împrejurare în care, observând că nu reușește, a alertat și pe celălalt frate, după care a ieșit pe balconul locuinței pentru a urmări ce se întâmplă.

Imediat după ce a ieșit din scara blocului, persoana vătămată s-a deplasat spre locul în care a sesizat că se află inculpații, care, observând prezența sa, s-au îndreptat la rândul lor spre acesta angajând astfel direct, fără discuții prealabile, un conflict fizic chiar în marginea străzii ce desparte cele două blocuri vecine.

Profitând astfel de diferența de constituție fizică (inculpaţii la acea dată elevi la şcoala de poliţie şi pompieri, fiind persoane atletice şi robuste), de faptul că persoana vătămată se afla sub influența alcoolului (având o constituţie firavă cca. 50 kg.), dar și de superioritatea numerică, inculpații au lovit pe persoana vătămată pe care au doborât-o pe asfalt, după care cei doi inculpați au continuat actele de agresiune lovind-o puternic și în mod repetat cu picioarele.

Observând de la balconul locuinței faptul că fratele lor este lovit agresiv de cei doi inculpați, martora a sesizat serviciul SNUAU 112 și a solicitat intervenția organelor de ordine, timp în care, celălalt frate al persoanei vătămate, sesizând la rândul său faptul că fratele său este bătut, a coborât la locul conflictului pentru a opri actele de agresiune ale inculpaților .

Venind jos, martorul a observat că fratele său era căzut și nu reacționa, era în continuare lovit cu picioarele de cei doi inculpați, motiv pentru care s-a apropiat și a intervenit verbal, fără să lovească însă pe vreunul dintre cei doi agresori. Sesizând intervenția martorului, inculpații și-au îndreptat actele de agresiune asupra acestuia, lovindu-l astfel de mai multe ori cu pumnii“, au constatat anchetatorii.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *