Tableta lu’ Matei

Iordache a mai tras încă o flegmă pe acest județ!

Când liderii politici locali vorbesc despre importanța Complexului Energetic Oltenia pentru acest județ, mint cu nerușinare. Îi doare direct în cur despre soarta oamenilor de acolo și despre viitorul Gorjului. Se gândesc doar la interesele lor personale, la afaceri, la promovarea sinecuriștilor de la partid în funcții importante la nivel local și central. Cel mai clar exemplu este numirea lui ”Al Bundy” secretar de stat la Ministerul Energiei.

Șeful magazinului de treninguri și adidași Dechatlon, Alin Cărăgui, secretar general al PNL Gorj, a fost aburcat de senatorul Iordache, în această funcție, prin decizie a premierului Marcel Ciolacu, pe înțelegerea politică cu Nicolae Ciucă, oaspete, de dată recentă, al domeniului de la Murgești al ”sultanului de două județe”.

Cărăgui nu are nici cea mai mică legătură cu energia, poate doar cea produsă de dinamul bicicletelor de la Dechatlon. Atât! Prin numirea sa ca secretar de stat la Ministerul Energiei, Iordache a mai tras o flegmă acestui județ. Nu e la prima. Pentru că nu trebuie uitat faptul că, pe când era la ALDE, nepotul său, Marius Dumitrașcu a prins și el sinecuri supreme: secretar de stat la Energie și membru în Consiliul de Supraveghere al CEO. Dumitrașcu era prezentat în conferințele de presă de la partid ca un prosper om de afaceri, care ar fi deținut o firmă în domeniul transportului internațional de mărfuri (!?) și consultant/colaborator al unor businessuri în energie. În realitate, când și-a depus declarația de avere, s-a dovedit că Dumitrașcu era ”fără ocupație”, la momentul numirii în funcție, iar firma sa nu desfășura nicio activitate. Totuși, din venituri anterioare l-a ”împrumutat”, pe fostul ministru al Economiei/Energiei, Andrei Dominic Gerea, adică pe șeful său de la minister, cu 30.000 de lei.

Când a revenit în PNL, Iordache și-a pus finul în Directoratul CEO. Timp de un an, Costică Popescu, sudor de mare clasă, a fost doar ridicător de mână în Directorat. Când a pierdut sinecura, a devenit opiniot la toate posturile radio/tv care l-au creditat ca specialist în energie, Plan de restructurare, minerit, horoscop și meteo.

De data asta, Iordache nu și-a mai pus neamurile să se ocupe de CEO, ci l-a ales pe cel care l-a purtat în lesă, în ultimii doi-trei ani, pe la Forța Dreptei și apoi la PNL și la Fundația ”Pro Europa”, ca manager proiect, ONG-ul familiei Iordache, cea care deține firma ce a preluat licența GorjTV.

Județul ăsta nu mai are nicio șansă! Imaginați-vă că ”Al Bundy” de la Dechatlon va fi un alt ascuțitor de creioane de la Gorj în Ministerul Energiei. Apropo, pe Marius Negru de la PSD l-a dat cineva la dispăruți?

 

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *