Politică

Austeritate! Ce cheltuieli ar putea tăia primarul municipiului Motru!

Primarul municipiului Motru ar putea renunța la organizarea evenimentelor de sfârșit de an din cauza măsurilor de austeritate impuse de guvern.

Este îngrijorare în rândul primarilor din județul Gorj, după ce guvernul a emis o nouă ordonanță a austerității. UAT-urile nu mai au voie să facă anumite cheltuieli, în ultimele luni ale anului. Primarul municipiului Motru, Cosmin Morega, speră să nu fie nevoit să stopeze investițiile pe fonduri europene sau să renunțe la organizarea Zilei Vârstnicilor sau Ziua Națională de 1 Decembrie.

„Și această ordonanță este cu semnul întrebării, în sensul că avem multe alte programe asumate pe sfârșit de an, inclusiv, până la urmă, această Zi a pensionarilor, 1 Decembrie, Sfânta Paraschiva. Sunt unele obiceiuri sau tradiții pe care trebuie să le respectăm și, atunci, sunt unele cheltuieli pe care s-ar putea să nu mai putem să le facem pentru aceste evenimente și pentru alte investiții de la bugetul local. Avem investiții în derulare chiar pe fonduri europene, unde partea noastră a primăriei este de a duce utilitățile sau de a plăti această parte de utilități, curent, apă, canal și, atunci, ar fi un blocaj, dacă nu s-ar permite să faci aceste cheltuieli, cum s-a înțeles, în prima fază, dar să vedem, până la urmă, și metodele de aplicare exacte ale aceste ordonanței. Dacă nu-ți va permite să-ți plătești partea de finanțare pentru energia electrică, canal sau apă, atunci, nu mai poți duce la bun sfârșit proiectul pe care ți l-ai asumat chiar și prin fonduri europene sau guvernamentale, dar rămâne de văzut cum se va pune în aplicare această ordonanță. Sunt unele lucruri care se interpretează într-un fel sau altul. Important este să putem să găsim înțelegere de a dezvolta și finaliza proiectele, de a duce la bun sfârșit și anumite tradiții, obligativități față de persoanele vârstnice, fiindcă așa e normal”, a precizat Cosmin Morega.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *