Dezvăluiri

Video: Fumatul, viciul care nu este combătut de niciun regulament școlar! La Colegiul Economic este îngrămădeală la fumat în curtea școlii!

Elevii de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” din Târgu Jiu își bat joc de sănătatea lor, sub ochii profesorilor. Asta deoarece în curtea unității de învățământ a fost improvizat "la fereală" un loc pentru fumat, chiar daca regulamentul școlii, cu siguranță, interzice astfel de practici în rândul elevilor.

Din păcate, viciul bate regulamentul. Astfel, liceenii, fete și băieți, se refugiază în curtea liceului tremurând de frig sau nu, la o țigară, de luni până vineri, ignorați de personalul școlii care vede totul ca pe o normalitate.

Părinții au cerut însă explicații, au întrebat diriginții de ce nu se combate fumatul în școală, alții și-au mutat copiii de la unitatea de învățământ ori și-au arătat indignarea în fața profesorilor. Este cazul și persoanei care a filmat cele trei fete și cei doi băieți, elevi ai școlii care se îngrămădeau „pe gang” la o țigară într-un spațiu improvizat. Cred că nu au mai mult de 15 ani. Nu îi verifică nimeni. Nu este administrator, profesor de serviciu, nimic…”, a declarat, revoltat, părintele care a trimis filmulețul presei, cerând astfel explicații celor vinovați.
Trebuie menționat însă că situația de la unitatea de învățământ de lângă Parcul Coloanei Infinitului se regăsește, mai mult sau mai puțin, la toate liceele din Târgu Jiu.
Unele unități de învățământ au reacționat împotriva viciilor de acest fel. Liceul de Arte, spre exemplu, și alte două școli gimnaziale, au organizat un marș de prostești, recent, în municipiu, pornind un război cu aceste adicții, fumat, droguri, hrana nesănătoasă, care afectează adolescenții, majoritatea liceeni la Târgu Jiu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *