Dezvăluiri

Lider, despre modificarea Legii pensiilor: După alegeri, șansele sunt destul de mici

Președintele Sindicatului Energia Turceni, Eugen Iovan, speră ca guvernanții să modifice noua Lege a pensiilor înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare din noiembrie și decembrie.

Eugen Iovan crede că renunțarea la grupele de muncă a fost “o scăpare” în noua lege a pensiilor, de aceea consideră că ar putea fi recunoscute din nou. În opinia sa, nu se face economie mare la bugetul de pensii prin tăierea condițiilor grele de muncă. Sindicatul Energia Turceni va participa la mitingul de joi din fața guvernului împotriva noii legi a pensiilor.

“Mâine(nr.joi), e miting mare la București. Sindicatele din cadrul CEO și-au dat mâna și vom fi acolo într-un număr foarte mare. Noi sperăm să rezolvăm, acum, să vedem ce fac politicienii, ei sunt în campanie, votul e la noi, să sperăm că o rezolvăm, că dacă nu rezolvăm până în alegeri după alegeri, părerea mea e că șansele sunt destul de mici. Nu s-au mărit alte pensii, nu are treabă una cu alta, că văd că s-a dus în derizoriu în spațiul public. Dacă au mărit pensiile la 95% din pensionari, 5%, acolo, cred că a fost o scăpare în lege, pentru că nu se face economie cu ce au scăzut pensiile la cei care au lucrat în grupele speciale și deosebite. De asta cred eu că se poate rezolva, că a fost o scăpare în lege. Dacă s-a făcut o creștere de vreo 27% la sistemul de pensii, ce mai conta un 1%? Cum au dat puncte de stabilitate la cei care au lucrat mai mult, care nu mai este pe contributivitate, nu cred că se punea problema, cred că a fost o scăpare, pentru că 13 ani ni i-a lăsat, se reduce vârsta de pensionare cu 13 ani, dar ne sancționează un pic la pensie”, a precizat sindicalistul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *