Ultima oră

Exclusă din cursa pentru prezidențiale, Diana Şoşoacă candidează pentru un loc în Parlament

Diana Șoșoacă își depune, joi, candidatura pentru alegerile parlamentare pentru un loc în Senat, conform unui comunicat de presă al partidului SOS România, după ce a fost exclusă de CCR din cursa pentru alegerile prezidenţiale.

Pentru Camera Deputaților lista formațiunii este condusă de fostul PSD-ist, deputatul Dumitru Coarnă.

Candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale a fost respinsă de o decizie a CCR în urma unor contestaţii, ceea ce a generat o adevărată controversă în spaţiul public.

Astfel, ieşită din cursa pentru Cotroceni, Diana Şoşoacă vrea să fie iar în Parlament. Diana Șoșoacă a mai fost senatoare după ce a fost aleasă pe listele AUR în legislatura din 2020 și apoi a renunțat la mandat după ce a câștigat un mandat de europarlamentar.

Diana Şoşoacă a candidat și la alegerile prezidențiale, însă Curtea Constituțională a validat contestaţia împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă astfel că aceasta a fost exclusă.

Diana Șoșoacă a trimis şi o scrisoare deschisă președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care îi cere să ia măsuri împotriva deciziei CCR. „Dacă nu reacționați, veți restaura sistemul fascisto-nazisto-stalinist împotriva căruia spuneţi că luptaţi”, i-a scris lidera SOS România președintei CE.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *