Ultima oră

Cine erau cele două tinere care au murit în accidentul produs între Agigea și Techirghiol

Două tinere și-au pierdut viața în urma accidentului produs pe DN38, între Agigea și Techirghiol. Un bărbat, fost luptător în legiunea străină, este acuzat că a provocat cumplitul accident, fiind sub influența alcoolului.

Maria, de 21 de ani, și Alexandra, de 28 de ani, sunt cele două tinere care au murit în urma accidentului. Maria se afla la volanul mașinii, iar lângă ea se afla prietena ei. Cele două se îndreptau, în noapte de 15 spre 16 octombrie, spre Eforie. Maria se oferise să o ducă acasă pe Alexandra, după mai multe ore petrecute împreună.

Aceasta a acordat prioritate unui convoi agabaritic, doar că șoferul din spatele ei nu a păstrat distanța și a intrat în plin în spatele mașinii lor. În urma impactului, autoturismul în care se aflau fetele a intrat pe contrasens și s-a izbit violent de un TIR, care facea parte din coloana unui transport agabaritic de piese pentru instalațiile eoliene. Niciuna dintre fete nu a supraviețuit loviturii.

În schimb, autoturismul în care se afla bărbatul a ieșit de pe carosabil, iar acesta a scăpat cu viață. Șoferul vinovat, în vârstă de 45 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Celălalt conducător auto, un bărbat, de 45 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au testat persoana în cauză cu aparatul din dotare, rezultatul fiind negativ pentru prezența unor substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei în sânge”, a transmis IPJ Constanța.

Maria era singurul ajutor pentru tatăl ei. „Se ducea să ducă o fată, m-a luat pe mine de la urgență și se întorcea. Zice: «tată, mă duc înapoi să duc pe o fată și vin înapoi acasă». Beat fiind șoferul, nu lumini aprinse, a intrat frontal și a omorât și pe prietena ei și pe fata mea.”, a spus tatăl Mariei pentru Știrile PRO TV.

Și pentru iubitul tinerei vestea că Maria a murit a picat ca un trăznet. Cei doi plănuiseră să facă nunta. În loc să o ducă la altar urmează că o conducă pe ultimul drum.

Alexandra lucra pe un vas de croazieră și venise în România în vacanță

Șoferul care a provocat accidentul a fost reținut și va fi dus în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă. La audieri, șoferul a declarat că îi pare rău pentru ceea ce a făcut. El este cercetat pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Surse din poliție spun că, în trecut, bărbatul care a provocat accidentul a fost luptător în legiunea străină.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *