Ultima oră

Ungaria renunță la zăcăminte de petrol din România. Ce s-a întâmplat

Una dintre companiile deținute de MOL, gigantul petrolier al Ungariei, a renunțat la cele două zăcăminte de petrol pe care le concesionase în România, în județele Bihor și Arad.

Panfora Oil&Gas, companie locală controlată de MOL, gigantul petrolier al Ungariei, renunță la participațiile deținute în calitate de concesionar la două zăcăminte de hidrocarburi din vestul României, scrie Profit. Este vorba de perimetrele petroliere EX1-Voivozi din județul Bihor și EX5-Adea din județul Arad.

Cei de la Pandora dețin 30% din drepturile aferente concesiunii Voivozi și 20% din cele ale concesiunii Adea. În ambele cazuri, participațiile majoritare (de 70%, respectiv 80%) se află în posesia subsidiarei locale Sand Hill Petroleum a companiei britanice de operare de active de extracție de țiței și gaze EMOV Ltd.

Compania maghiară care deține concesiunea zăcămintelor din România, deținută de un englez școlit în Rusia
Sand Hill Petroleum, care este al treilea producător de gaze naturale ca volum de extracție din Ungaria, unde deține și două unități de procesare, tratare și înmagazinare a gazelor, precum și un proiect de producție și stocare de hidrogen, a fost preluată anul trecut în proporție de 88% de către EMOV Ltd.

EMOV, înființată în 2019, este controlată și condusă de către britanicul Jeremy Huck. Acesta are o experiență bogată în Rusia, unde a și studiat, de altfel, la Institutul Energetic de la Moscova.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *