Actualitate

Cum încheie anul Uzina Mecanică Sadu. Ce spune primarul Bobaru

Fabrica de armament de la Bumbești-Jiu încheie anul 2020 cu 10 milioane de euro în conturi pentru retehnologizare, bani pe care nu-i poate cheltui.

Constantin Bobaru speră ca, în 2021, să se găsească soluțiile legislative și administrative pentru ca Uzina Mecanică Sadu să poate folosi cele 10 milioane de euro pentru achiziționare de linii tehnologice noi. Edilul orașului Bumbești-Jiu spune că dacă nu se va moderniza UM Sadu nu-și va mai putea vinde marfa pentru că nu este competitivă pe piață. În plus, Constantin Bobaru afirmă că salariile angajaților fabrici de armament sunt mici, iar condițiile de muncă proaste. Edilul spune că atrage atenția că Uzina Mecanică Sadu mai are contracte până în luna mai. “ Uzina Mecanică Sadu nu încheie foarte bine anul 2020. Din păcate, cu toate sacrificiile pe care le-au făcut unii ,începând cu mine, care am făcut presiunile necesare pentru a fi alocate fondurile pentru retehnologizare, în momentul de față fabrica are 10 milioane de euro în cont pe care nu-i poate cheltui. Uzina Mecanică Sadu mai are contracte sigure până în luna mai. Nu se știe ce se va întâmpla după. Marfa nu poate fi vândută, pentru că nu este competitivă pe piață, salariile angajaților sunt mici iar condițiile de muncă proaste. Să sperăm că se va găsi o soluție legislativă cât și administrativă astfel încât banii pentru retehnologizare să fie cheltuiți, iar Uzina Mecanică Sadu să poate deveni competitivă pe piața pe care concurează. Sper să fie numită și o conducere stabilă la UM Sadu cu un mandat de 4 ani de zile astfel încât să-și poată face treaba”, a conchis primarul orașului Bumbești-Jiu.

   

Citește și:

Un comentariu

  1. Domnule primar, cu tot respectul, sunteți dezinformat. Nu știu de unde va luați informațiile însă pot sa va spun ca UM SADU are încărcate cu contracte pe următorii 4 ani la capacitate maxima de producție.
    Cu stima, Gabriel Țuțu – Director General Romarm SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *