Lămâile cu papaya. Acest amestec nu este deloc reuşit. Specialiştii spun că poate creşte riscul de anemie şi nivelul hemoglobinei.
Fructele acide cu cele dulci. Încearcă să nu amesteci fructe acide (grepfrut sau căpşuni) sau fructe semiacide (mere, rodii sau piersici) cu fructe dulci, cum sunt bananele. Totuşi, poţi amesteca fără nici o problemă fructe acide cu cele semiacide.
Pepenii cu alte fructe. Pepenii nu trebuie mâncaţi în combinaţie cu alte fructe, în mare parte din cauza conţinutului ridicat de apă. Sunt foarte sănătoşi consumaţi ca atare, indiferent de culoarea lor.
Portocalele cu morcovii. Morcovii şi portocalele sunt adesea consumate împreună, îndeosebi când se prepară sucuri naturale. Însă sucul de morcovi şi portocale creşte aciditatea la stomac, provocând arsuri şi reflux. De asemenea, această combinaţie este dăunătoare pentru rinichii tăi.
Bananele cu guava. Nici combinaţia de banană şi guava nu este una fericită. Aceasta provoacă aciditate şi gaze, precum şi senzaţie de greaţă şi dureri de cap, scrie alegesanatos.ro.
0 319