Politică

Miruță, despre inițiativele PNL și PSD pentru reducerea vârstei de pensionare în CE Oltenia: NU rezolvă problema elefantului din Gorj

Deputatul USR-PLUS Radu Miruță susține că cea mai bună variantă pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie este proiectul care a ajuns în comisiile Camerei Deputaților pe care a depus un amendament.

Parlamentarii PNL și PSD de Gorj au anunțat, săptămâna aceasta, că au pregătit noi inițiative legislative pentru pensionarea anticipată a minerilor. Deputați liberali Dan Vîlceanu, Gheorghe Pecingină și senatorul Ion Iordache au depus la Parlament inițiativa privind prelungirea condițiilor deosebite de muncă până în 2023. Deputatul PSD Mihai Weber a propus ca angajații care beneficiază de grupa de muncă să primească 5 luni în plus la an, în loc de 4, pentru a se pensiona mai devreme. Deputatul Radu Miruță spune, însă că în cadrul CE Oltenia sunt mulți angajați care nu beneficiază de grupa de muncă. În aceste condiții, parlamentarul USR-PLUS susține că cea mai bună variantă pentru reducerea vârstei de pensionare rămâne aprobarea proiectului care se află în dezbaterea comisiilor din Camera Deputaților pentru care a depus un amendament. „Am văzut, zilele acestea, un concurs de depunere de noi proiecte de lege între PSD si PNL. Proiectele PSD și PNL nu rezolvă problema elefantului din Gorj. Niciunul nu rezolvă problema reală a oamenilor care au ținut becurile aprinse în România: faptul ca pentru mulți angajați care au lucrat in condiții deosebite compania nu a și achitat întotdeauna contribuțiile asociate, iar lor acele perioade nu li se consideră la pensionare, deci doar unii se vor pensiona mai devreme. Rămâne și problema colegilor care au desfășurat activități identice, dar unii au avut grupa, alții nu. Singura variantă bună pentru mineri și energeticieni este legea aflată acum la Camera Deputaților și la care am depus un amendament. Pot fi luați, din Fondul pentru o Tranziție Justă, banii pentru plata celor circa 50 de milioane de euro către stat, pentru ca minerii și energeticienii să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare”, a conchis Radu Miruță.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *