Stil de viață

Suferi de insomnie? Mănâncă cireșe. Și cozile lor sunt bune pentru tractul urinar

A început sezonul lor, al cireşelor! Foarte gustoase şi aspectuoase, aceste fructe ajung prima dată pe piaţă în luna mai, însă şederea lor este prelungită şi-n lunile de vară. Dincolo de plăcerea de a mânca un bol plin cu cireşe roşii şi dulci, iată că există şi multe beneficii pentru organism.

  • Antioxidant. Melatonina este un antioxidant excelent pentru calmarea sistemului nervos şi este utilă în caz de insomnii, nevroze, stări de anxietate şi migrene. Deci, dacă vrei să adormi mai repede este suficient să mănânci câteva cireşe.
  • Antiinflamatoare. Pigmentul antocianic din cireşe, care dă culoarea roşie fructului, este recunoscut pentru efectele sale de reducere a inflamaţiilor şi a durerilor, reglează nivelul de colesterol din sânge şi trigliceridele şi reduce riscul de boli de inimă şi diabet. De asemenea, poate avea efecte miraculoase şi asupra creierului, prevenind instalarea unor boli neurodegenerative cum sunt demenţa sau boala Alzheimer.
  • Efect anticancerigen. Studiile avansate privind importanţa nutritivă a consumului de cireşe au relevat că, pe termen lung, aceste fructe au efect anticancerigen, graţie conţinutului crescut de antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi şi protejează celulele din corp de acţiunea nocivă a acestora.
  • Reglează bătăile inimii. Mineralele precum potasiul, fierul, zincul, cuprul şi manganul ajută la păstrarea unui ritm cardiac normal şi sunt elemente-cheie pentru un transport eficient al substanţelor nutritive către organele vitale.
  • Hidratant. Vitamina A din compoziţia cireşelor este excelentă pentru piele deoarece conţine mult betacaroten, nutrient necesar pentru un sistem imunitar puternic şi o piele strălucitoare. Cireşele conţin până la de 20 de ori
  • mai mult betacaroten decât căpşunele sau afinele.
    Ajută la slăbit. Cireşele conţin peste 75% apă, trăsătură care le face ideale în curele de slăbire, deoarece au puţine calorii (63 calorii la 100 grame), previn deshidratarea, conferă senzaţia de saţietate, graţie fibrelor solubile din compoziţie, şi scad nivelul de colesterol negativ din organism, conform csid.ro.

Cozile de cireşe, bune pentru tractul urinar

Cozile de cireşe au efecte pozitive mai ales în tratarea bolilor tractului urinar. Ceaiul se prepară prin fierberea a 30 g de cozi de cireşe într-un litru de apă, se strecoară şi se beau trei căni pe zi. Un alt remediu care poate fi folosit pentru tratarea gripei este macerarea a 50 g de cozi de cireşe într-un litru de apă, timp de 12 ore. Amestecul se va fierbe timp de zece minute şi se va lăsa la infuzat alte zece minute. Se va scurge, iar lichidul rezultat se va bea în patru părţi egale, pe parcursul unei zile, conform sfatulmedicului.ro.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *