În timpul controalelor efectuate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, reprezentând amenzi în cuantum de 27.900 lei, unor operatori/persoane fizice din Hurezani și Târgu-Jiu, astfel:
– 12.000 lei la un restaurant, pentru următoarele constatări: plafon neigienizat, care prezintă zone cu exfolieri; rafturi confecționate din materiale corodabile și neigienizate; lipsa unei chiuvete cu facilități igienice, destinate exclusiv spălării mâinilor personalului; aparatura frigorifică nu era prevăzută cu termometre și nu se întocmeau grafice de monitorizare a temperaturii; în aceeași cameră frigorifică erau depozitate în mod nesectorizat atât materii prime, cât și semipreparate si produse finite; au fost identificate 12,295 kg pulpă de porc și 3,420 kg cotlet porc, care nu prezentau elemente de identificare. Sancțiune complementară: reținere oficială și destinare către neutralizare controlată;
– 12.000 lei la măcelărie, întrucât la data controlului nu se făcea dovada monitorizării corecte a temperaturii la toate vitrinele frigorifice de expunere din spațiul de comercializare; au fost identificate 11,1 kg pastă de mici și 1,2 kg carne tocată de vită fără elemente de identificare și fără documente de proveniență. Sancțiune complementară: reținere oficială și destinare către neutralizare controlată;
– 1.500 lei conducătorului unei autoutilitare, pentru deținerea și transportul unor animale neidentificate și fără documentele sanitare-veterinare prevăzute de lege;
– 1.200 lei conducătorului unei autoutilitare, pentru nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor alimentare în timpul transportului;
– 1.200 lei la un fast-food, întrucât angajata care manipula produsele alimentare la data controlului nu deținea echipament complet de protecție sanitară și nu era instruită adecvat; nu erau afișate informații complete privind prezența substanțelor alergene, conform prevederilor Reg. (CE) nr. 1169/2011.