În ședința de astăzi, Bobaru va citi consilierilor prin telefon ce va dori Domnia Sa din raportul de audit realizat de verificatorii Camerei de Conturi Gorj. Spunem asta, deoarece nimeni nu poate contesta cele ce vor fi spuse de edil, pentru că, simplu, nimeni în afară primarului nu deține acest document. Pentru mai puține întrebări, Bobaru a preferat această scurtătură, ședința on-line, deși legea nu îi permite să prezinte astfel de documente prin aceasta modalitate, adică de la distanță. Bobaru însă nu ţine cont de reguli ori de legi, s-a și demonstrat în ultimul timp, și nu vrea întrebări pe marginea faptului că a angajat pro-bono un avocat când a fost vorba să apere primăria în speța cu propriul fiu, iar când a fost vorba să de-a filmările ședințelor care erau publice a angajat același avocat, de data asta pe bani, să întoarcă lucrurile împotriva cetățenilor. Oamenii au câștigat procesul pe fond dar sunt obligați, prin sentință definitivă, să plătească același avocat care fusese deja plătit de UAT-ul condus de Bobaru. În această speță, avocatul de casă al edilul este Pantelimon Manta.
Afacerea FARMASAN de 1,4 milioane de lei!
Dacă ședința era cu prezență fizică, Bobaru nu ar fi scăpat nici de întrebările legate de FARMASAN, din Bumbești Jiu, care are datorii la primărie, conform raportului lui Bobaru, de 1.431.737 lei. Firma a preluat activele SUIN PROD în 2011 iar edilul din 2016 nu a făcut nimic să recupereze debitul, deși societatea era în insolvență. Abia pe data de 27 iunie se relevă că edilul a făcut o adresă către lichidatorul judiciar, anunțându-l că datorează această sumă incredibilă bugetului local, apoi diligențele s-au oprit brusc până în 2022.
Practic, Bobaru a prejudiciat bugetul cu această sumă, nefăcând mai nimic pentru recuperarea datoriei, reprezentând taxe și impozite, fie din neglijența, fie din interese.
Trebuie menționat faptul că Bobaru a făcut ultima adresă spre lichidator abia după ce doi cetățeni ai adresat o petiție Camerei de Conturi Gorj, întrebând tocmai de acești bani care nu s-au întors, de atâția ani la buget. Informat de intervenția în cauză, Bobaru a luat pixul în mână și a mâzgălit o cererea către lichidator la două săptămâni după ce cetățenii avertizau Camera de Conturi, că Bobaru se joacă cu recuperarea datoriilor.
Consilierii tac chitic!
Nici măcar un consilier din 15 nu a întrebat primarul de ce ședința din 25 august este on-line. S-au mulțumit să își dea votul prin telefon, neinteresanți de raportul în cauză care, se așteaptă, să conțină nereguli, ori despre măsurile trasate de Curtea de Conturi la adresa UAT-ului.
În grupul de WhatsApp al CL Bumbești Jiu nu figurează decât aleșii locali și deloc cetățenii interesați de proiectele de hotărâre. Jenant este că doi cetățeni au cerut să participe pe grupul respectiv la aceste ședințe, au fost acceptați în scris, dar oamenii așteaptă din februarie ca cererea lor aprobată să fie pusă în operă. Dar așa funcționează democrația și transparența la Bumbești Jiu.