Judecătorii au constatat că procurorul din cadrului Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a remediat neregularitatea actului de sesizare, stabilită prin încheiere penală, în urmă cu câteva zile, și au menținut dispoziția de trimitere în judecată. Magistrații au constatat legalitatea sesizării instanței cu actul de inculpare, precum și a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în faza de urmărire penală, cu excepția celor anulate, și au dispus începerea judecății.
Faptele
Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a făcut unele precizări în legătură cu faptele ”mascaților” SAS, după reținerea acestora.
”Se reţine de procuror că în seara zilei de 20.05.2022, în intervalul orar 21:00 – 23:00, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Gorj – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, alcătuind o echipă de intervenţie, având-o în custodie pe persoana vătămată D.C., cercetată la momentul respectiv în calitate de făptuitor, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prevăzute de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, au fost solicitaţi să acorde sprijin lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci şi însărcinaţi să asigure escorta persoanei vătămate.
Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfă, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.
Se mai reţine de procuror că în exercitarea actelor de violenţă suspecţii au urmărit să producă persoanei vătămate D.C. suferinţe fizice de o mare intensitate în scopul obţinerii de informaţii de la aceasta, respectiv pentru a afla locul în care persoana vătămată ascunsese autoturismul implicat în săvârşirea infracţiunii de ultraj, având în vedere că persoana vătămată D.C. condusese anterior lucrătorii de poliţie în alte locaţii decât cea reală”, se arăta într-un comunicat al Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, dat publicității la data de 27 mai.
Trebuie spus că, ulterior, după ce șeful dispozitivului de ”mascați” și șeful Poliției Novaci au fost puși sub control judiciar, Parchetul nu a mai comunicat nimic în legătură cu acest caz.
Între timp, comisarul șef Daniel Popescu a fost înlocuit de la comanda Poliției Novaci, în locul său fiind desemnat subcomisarul Marius Dobre, iar agentul principal Ilie Cosmin Anica a fost pus la dispoziție.