Actualitate

Modul incredibil în care a fost tratată o femeie care dorea să se angajeze la un fast-food din Rovinari


O femeie care a dorit să se angajeze la un fast-food din orașul Rovinari a descris, într-o postare pe Facebook, o discuție cu patroana acestei unități. Femeia a fost îngrozită de condiții și de modul în care a fost tratată de patroană: „Angajăm sclavi! Așa ar trebui să sune anunțul făcut de un patron din Rovinari, jud Gorj, la un fast-food. Ma prezint la anunț. Apare patroana cu un aer de superioritate. Bună ziua …

-Am venit pentru angajare.
M-a măsurat pe toate părțile cu privirea.
-Deci doamnă ce trebuie sa fac ?
-Deci, vii la 7.30 și pleci la 22.00
-Cureți 20 -30 kg cartofi și îi feliezi la cuțit …
-Gătești șnițelele, piept de pui la grătar ( hota nu funcționează că se face economie la curent), chiftele și ai grijă să nu depășești consumul de ulei ( măsurat la lingură) că din cauza asta au zburat celelalte (angajate ) , să faci maioneză, să ștergi tavanul cu mopul că curge apa în cap de la condens și faci acrobație pe jos de la apă care curge și riști să tragi „friteuza „cu cartofii care nu este altceva decât o oala cu ulei de pe aragaz, că noi nu acceptam medicale.
-Și salariu doamnă ?
-1700 că este destul, că de, ce faci tu de bani ăștia la câteva zeci de hamburgeri vânduți pe zi?
– Mai lucrează cineva cu mine ?
-Nu“.
Mai mult decât atât, femeia a dezvăluit că discuția a fost purtată cu becul stins. Ea a aflat că nu există nici măcar apă caldă: „Toate astea au fost prezentate cu becul stins, că de, este economie. Și nici căldură și apă caldă nu este, că au avut facturi prea mari și în iarna asta așa s-a lucrat (vai de săracele femei care au lucrat aici ) .
Între timp am crezut că glumește …Dar nu era glumă că prea serioasă stătea hoașca și spunea toate câte am de făcut…
Între timp am făcut pe fugă câteva fotografii pe furiș, atunci când mi-am dat seama că nu am cum să lucrez într-un așa mediu.
Cred că pe aici nu a mai trecut vreun OPC, ITM, ANAF de foarte mult, că după cum apare aici și cum fac ei economie și scot din priză tot, inclusiv frigiderele ( vai mama lor pline de rugina și vechi de când era mama fată mare ).
Așa se face avere un România, se trage de pe angajați și îi ține în teroare, că ei cunosc pe toți și nu îi mai angajează nimeni, dacă nu le pune el o vorbă.
Și uite așa proștii rabdă condițiile lor pe bani de nimic“.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *