Dezvăluiri

A fost la un pas să-și de a foc în fața sediului CE Oltenia. “M-au urmărit ca pe o pradă!”

Un miner, încadrat pe perioadă determinată în Complexul Energetic Oltenia, a fost, marți, pentru câteva ore, în greva foamei ,fiind la un pas să-și dea foc în fața sediului companiei de la Târgu-Jiu.

Viorel Vîrlenuță, în vârstă de 58 de ani, este angajat la Cariera Lupoaia. Nemulțumit că, de la 1 octombrie, administrația CE Oltenia a decis să nu-i mai prelungească contractul, încheiat pe perioadă determinată, minerul a decis să intre în greva foamei în fața sediului Complexului Oltenia din Târgu-Jiu. Bărbatul s-a legat cu un lanț de o balustradă și a amenințat că-și dă foc de disperare că a rămas fără loc de muncă. Viorel Vîrlenuță consideră că șefii CE Oltenia nu i-au mai prelungit contractul, de la 1 octombrie, din cauză că a fost unul dintre cei mai vocali dintre cei 124 de “determinați” care au făcut greva foamei în fața sediului CEO din cauză că nu le fuseseră prelungite contractele.

“Eu, fiind declarat președintele celor 1800, am fost declarat așa din oficiu de către domnul Crețan, pentru că sunt membru în sindicatul dânsului, pur și simplu, ei s-au răzbunat, într-un fel, pentru că eu am fost cel mai vocal dintre toți participanții la acea grevă în luna iulie, când nouă nu ni s-au mai întocmit alte contracte de muncă, pe niciun motiv, de fapt. Pentru că motivele erau puerile, abateri disciplinare, nemotivate, care, pur și simplu, erau zero și, atunci, ei nu s-au așteptat că noi o să ieșim la proteste, atunci, și cum eu am fost cel mai vocal și am fost invitat la televiziuni și, acolo, am atacat, de la Sebastian Burduja, domnul Ciolacu și pe toți ceilalți care au ajuns să distrugă țara asta și sistemul energetic, ei m-au urmărit ca pe o pradă, să mă pedepsească la prima ocazie pe care o au”, afirmă minerul.

“M-au ținut într-un stres continuu”

Minerul de la Cariera Lupoaia a fost convins de șefii CE Oltenia să renunțe la greva foamei. Lui Viorel Vîrlenuță i-a fost prelungit contractul cu încă trei luni. Bărbatul povestește că, din luna iulie, de când a participat la protestul celor 124 de “determinați” din fața sediului CE Oltenia a fost ținut sunt un stres continuu de șefi, fiind obligat să-și bage și dosarul de pensionare.

“Eu am fost forțat, într-un fel, ca să-mi bag dosarul de pensionare, deși nu aș fi vrut să-l depun chiar în luna iulie. Așteptam poate un contract nedeterminat, am spus că atât cât mai pot lucra mai pot acumula și eu ceva ani de grupă specială. Nu eram chiar așa doritor să intru în rândul pensionarilor, dar am fost nevoit să-mi depun dosarul de pensie, pentru că m-au amenințat că nu-mi mai prelungesc contractul și au făcut numai mizerii în cazul meu. Mi-au prelungit contractele cu 25 de zile, 30 de zile, iar 30 de zile, deci nu mi-au făcut 90 de zile, așa cum au afirmat. Celorlalți le-au făcut 90 de zile, pe mine m-au ținut într-un stres continuu. Deci, practic, eu am ajuns până la sfârșitul lunii septembrie doar cu contracte de o lună și 25 de zile, culminând cu faptul că nu au mai vrut să-mi prelungească în continuare de la 1 octombrie și, atunci, ce să fac, fiind unic întreținător în familie și fără alte câștiguri, a trebuit să vin să fac greva foamei. Ei au spus că trebuia să fac doar un protest, nu greva foamei și le-am spus că ăsta e felul meu de a protesta într-o societate în care voi încălcați regulile”, a adăugat minerul.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *