Un bărbat din Alba Iulia a convins angajata unei săli de jocuri de noroc să îi dea peste 20.000 de lei din încasări, urmând să împartă câștigul obținut. Banii au fost pierduți, iar cei doi s-au ales cu un dosar penal.
Bărbatul, arestat preventiv în urmă cu trei luni pentru constituirea unui grup infracțional și trafic de migranți, a fost condamnat în acest dosar pentru complicitate la delapidare. Emil V. a recunoscut fapta și a primit închisoare cu suspendare.
„În noaptea de 16/17.09.2021, în calitate de supraveghetor jocuri la punctul de lucru al societăţii (…) inculpata şi-a însuşit din gestiune (din fondul de rulaj al societății) suma de 24.750 lei, pe care a utilizat-o pentru a credita pe inculpatul Emil V., care a jucat banii la aparatele de tip slot machine, iar în cazul unui câştig urmau să împartă profitul, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 24.750 lei”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.
Femeia era angajată a societății pe funcția de „supraveghetor jocuri” pe o perioadă nedeterminată. Între atribuțiile pe care aceasta le îndeplinea se regăsește și cea de plată a câștigurilor realizate de către jucători, motiv pentru care avea acces la sumele de bani din cadrul sălii de joc. Bărbatul care a primit banii nu a avut niciun câștig astfel că n-a putut pune banii la loc, astfel încât s-a constatat că firma a fost prejudiciată. Femeia este cercetată pentru delapidare.
Acord de recunoaștere a vinovăției
Bărbatul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și a primit pedeapsa de 1 an şi 6 luni pentru complicitate la delapidare. Pedeapa a fost suspendată pe un termen de 2 ani, perioadă în care acesta trebuie să efectueze și 60 de zile de muncă în folosul comunității. În cazul în care va fi găsit vinovat și în dosarul de trafic de migranți, suspendarea acestei pedepse va fi anulată, urmând să fie executată.
În dosarul de trafic de migranți au fost trimise în jduecată 17 persoane, din care opt sunt în arest preventiv. Potrivit DIICOT, în perioada ianuarie – iunie 2023, inculpații ar fi desfăşurat activităţi de racolare, îndrumare, transportare şi adăpostire a mai multor migranţi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu Ungaria.
„Pe durata transporturilor, migranţilor le-ar fi fost pusă în pericol viaţa şi sănătatea, întrucât aceştia ar fi fost adăpostiţi în cuşti metalice sudate sub şasiul autoutilitarelor. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate sisteme informatice, telefoane mobile, înscrisuri şi sume de bani”, se menţionează într-un comunicat al DIICOT Alba Iulia.