Eveniment

Acoperișul Poștei din Bengești-Ciocadia rămâne distrus! Au trecut opt luni și nimeni nu s-a apucat de lucrare

S-a intrat în iarnă și acoperișul Poștei din Bengești-Ciocadia încă nu a fost reparat. Asta, cu toate că, pe 16 martie, Primăria Bengești-Ciocadia a achiziționat material lemnos pentru această lucrare. Edilul PSD nu a mai făcut însă și demersurile necesare finalizării lucrării.

“Daca avem norocul sa ningă mai mult, atunci ne va ajuta natura să scăpăm de această problemă!”, a fost replica primarului într-una dintre ședințele de Consiliul Local, susține unul dintre aleșii locali.
De altfel, în opinia consilierului liberal Marian Florin Mocioi, ideal ar fi fost ca primăria, prin primar și prin aparatul de specialitate al primarului, să facă toate demersurile necesare și să demoleze această clădire care este o rușine pentru comună.
„Am avut, săptămâna trecută, oportunitatea de a discuta la o întâlnire cu Directorul General al Poștei Române și am punctat în mod special situația acestei clădiri ce se află în patrimoniul Primăriei Bengești-Ciocadia, însă o parte din ea fiind sub administrarea Poștei Române.
L-am rugat să renunțe cât mai rapid posibil la statutul de administrator al acestei clădiri pentru a intra în totalitate sub tutela primăriei, iar dumnealui a fost de acord, urmând să verifice care este situația actuala a acestei clădiri, din punct de vedere juridic”, a menționat consilierul liberal.
Acasta a demonstrat că administratorul acestei clădiri (a unei părți din clădire) este vinovat de distrugerea prin nepăsare a acestui imobil, ci Primăria Bengești-Ciocadia, prin conducerea sa. Poșta Română are în administrare partea din dreapta a clădirii, respectiv două camere, iar distrugerea acoperișului s-a produs din partea stângă a acestuia, care era cândva muzeu și spațiul ROMTELECOM. Aceasta zonă de clădire, distrusă este și a fost a Primăriei Bengești-Ciocadia, numai că primarul nu a binevoit să miște un deget pentru evitarea situației actuale, din dezinteres, nepăsare sau din necunoaștere a situației reale.
„I-am solicitat d-lui primar, în scris, să-mi comunice toate documentele ce au stat la baza deciziei efectuării acestei achiziții de material lemnos pentru lucrările de reparații și care au fost motivele pentru care nu a fost efectuată reparația clădirii! Răspunsul a fost evaziv, în două rânduri, fără justificare prin documente și a venit mult după expirarea termenului legal de răspuns (la Bengești se practică metoda uitării)”, a mai explicat alesul local.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *