Dezvăluiri

Acuză asistentele că nu i-au administrat tratamentul mamei sale imobilizată într-un salon: ”Nici măcar să mănânce nu i-au dat!”

Un bărbat din Tg-Jiu este revoltat de modul în care a fost tratată mama sa, în vârstă de 71 de ani, de asistentele și infirmierele de la Secția Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu. Bătrâna suferă de demență și a ajuns în unitatea medicală după ce și-a fracturat un picior. După aproape 24 de ore de la internare, fiul femeii a constatat că personalul de îngrijire nu-i administrase tratamentul pe care mama sa îl ia de câțiva ani, cu toate că era trecut în documentele medicale. Mai mult, bărbatul susține că a găsit mâncarea de la masa de prânz pe o noptieră, la o distanță apreciabilă de patul în care se află imobilizată mama sa și nimeni nu s-a îngrijit ca aceasta să fie hrănită.

Ana Berca a ajuns la spitalul din Tg-Jiu, miercuri seara, după ce a căzut în gospodărie și și-a fracturat un picior. I-au fost acordate îngrijiri medicale preliminare și s-a decis internarea sa, urmând să fie ținută sub observație până când medicul va decide ce e de făcut. Bătrâna suferă de demență, așa că cei din familie i-au adus medicația pentru această afecțiune de acasă, iar tratamentul urma să-i fie administrat de personalul medical de pe secție, fiind menționat în fișa pacientei.

A doua zi, în jurul orelor 14,00, fiul femeii spune că a luat legătura cu medicul ortoped care i-a explicat starea mamei sale și că a stabilit să intervină chirurgical, în cursul zilei de marți, 3 ianuarie, pentru a rezolva problema.

Bărbatul spune că, în momentul când a mers la salon, a găsit-o pe mama sa într-o oarecare stare de agitație și a constatat că asistentele și infirmierele nu-i administraseră tratamentul pentru afecțiunea de care suferă septuagenara. ”Mi-au spus că n-au citit fișa. Cum se poate așa ceva? Nu mi-a venit să cred. Păi cum administrează tratamentul unui pacient dacă nu se uită în fișa lui? E strigător la cer. Cum să nu-i dai pastilele unui bătrân cu demență, când le-am spus exact ce tratament ia mama mea și chiar eu le-am dus medicamentele?”, afirmă fiul femeii.

Mai mult, acesta susține că, infirmierele lăsaseră felurile de mâncare de la masa de prânz pe o noptieră din salon, la depărtare de mama sa și nimeni nu a ajutat-o să se hrănească, fiind vizibil faptul că era imobilizată, practic nu se putea mișca din patul în care a fost pusă.

”Este incredibil așa ceva! Au salarii de 6 – 7.000 de lei și erau la o bârfă când am ajuns eu. Cred că vreo patru doamne erau într-un birou acolo și pe mama mea nu a întrebat-o niciuna dacă se poate deplasa să-și ia masa sau să o ajute să mănânce. E de-a dreptul revoltător! Să vă uitați pe poze să vedeți dacă mama mea putea ajunge vreodată la mâncare”, declară bărbatul.

Reprezentanții SJU Tg-Jiu contrazic cele spuse de fiul femeii și spun că pacientei i s-a dat să mănânce, însă admit că nu i s-a administrat tratamentul pe care aceasta îl avea prescris din cauză că exista posibilitatea ca, în urma consultului, medicul neurolog să-i schimbe medicația.

”Pacienta a fost internată aseară și în cursul dimineții, medicul curant a solicitat consulturi interdisciplinare, aceasta fiind consultată de medicul cardiolog, neurolog și de endocrinolog. Cardiologul și endocrinologul i-au prescris alt tratament, iar faptul că nu i-a fost administrat medicamentul pe care dumneaei îl avea prescris pentru tratarea afecțiunii de care suferă, nu i-a afectat starea de sănătate. Exista posibilitatea ca și medicul neurolog să îi schimbe tratamentul și de aceea s-a întârziat cu administrarea acelui medicament. Pacientei îi sunt acordate îngrijirile medicale de care are nevoie, va fi supusă unei intervenții chirurgicale la începutul săptămânii viitoare, medicul curant anunțând familia încă de la internare, după ce a evaluat pacienta. Pacientei i s-a dat să mănânce și starea sa de sănătate este stabilă. Secția are în prezent pacienți internați în 9 saloane și cele două infirmiere trec periodic pe la dumnealor, dar nu pot sta permanent lângă un pacient. Astăzi, aparținătorul le-a vorbit foarte urât angajaților secției, din păcate, neînțelegând situația mamei sale, și nu încurajăm astfel de comportamente”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

 

Citește și:

2 Comentarii

  1. E o nesimțire totala și o minciuna ce spune purtătoarea de cuvint al spitalului tratamentul era de la psihiatrie și trebuia obligatoriu de dimineață tratamentul e dat de medic psihiatric omorâți oameni sa va fie rușine țineți 5 asistente în birou și a fost trecut și în fise la internare datoria cui este sa citească fisa și sa dea tratamentul?

  2. Se știe că ești lăsat să mori daca nu dai șpagă în ortopedie sau in chirurgie.
    Un ortopedie operează asistentul șef de peste 20 de ani iar medicii închid ochii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *