Dezvăluiri

Afaceristul de AUR e pe pierdere! Condamnatul penal Frunză își revigorează afacerea cu contracte servite direct, cu sprijin de la PSD!

Devenit celebru după ce, în urmă cu mai bine de zece ani, a fugit în Italia, din cauza datoriilor și de teamă că se va duce la închisoare pentru podul de la Drăguțești, care nu s-a mai construit niciodată, deși se încasaseră o mare parte din bani, până la urmă, Valentin Frunză a fost condamnat definitiv, în iulie 2019, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată (3 acte materiale) și interzicerea dreptului de a mai exercita activități comerciale timp de un an. Spre norocul său, traseul sinuos al dosarului în justiție a făcut ca să scape de acuzația de fals în înscrisuri sub semnătură privată pentru că, între timp, s-a împlinit termenul prescripţiei speciale a răspunderii penale.

Pedeapsa complementară nu l-a oprit să desfășoare așa zise activități comerciale, mai ales că, după defuncta Cosgiorgi SRL, a apărut în portofoliul afaceristului Gyadecisiv Cons SRL, care s-a lipit la contracte de peste 1,2 milioane de euro, cu instituții publice, în ultimii patru ani și jumătate.

După ce a frunzărit banii din bugetele locale la unele primării care i-au direcționat contracte pe bandă rulantă, deși nu finalizase lucrările începute, Frunză s-a reorientat politic și, evident, în afaceri.

Cu toate că a anunțat public că s-a înscris în AUR, afaceristul era creditat de un lider social-democrat cu funcție importantă și fler în afaceri. De când a văzut că afacerea lui Frunză dă rateuri, iar anul trecut a înregistrat pierderi de 432.000 de lei (cam 10% din cifra de afaceri) creditorul din PSD, extrem de riguros când e vorba de calcule matematice cu două zecimale, a sunat adunarea primarilor și șefilor de instituții aflate sub autoritatea sa și i-a pus să facă totul pentru a revigora firma Gyadecisiv Cons SRL cu contracte de lucrări, ca să-și recupereze banii.

Așa că, de la construirea unor rezervoare și bazine, până la săpat șanțuri, confecționarea unor stații de autobuz sau reabilitarea unor blocuri, a fost preferată firma lui Frunză. O singură primărie i-a făcut cadou firmei lui Frunză patru contracte care însumează 250.000 de lei, iar relativ recent, s-a lipit, în asociere, la două contracte care însumează peste 12 milioane de lei.

Contracte servite direct

Una dintre lucrările semnalate de către persoanele cu dizabilități ca fiind proiectată și executată prost este rampa de acces în sediul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Gorj.

Contractul a fost atribuit direct de AJPIS firmei Gyadecisiv Cons SRL, în august, anul trecut, pentru suma de 26.860 de lei, iar pe lângă refacerea rampei pentru persoanele cu dizabilități, trebuia confecționată și poarta de acces în instituție.

Persoanele cu dizabilități spun că rampa e inaccesibilă, în condițiile în care a fost placată cu gresie, iar pentru o sumă mai mică se putea cumpăra un elevator cu platformă pentru cele câteva trepte de la intrarea în clădire. Oricum, rampa ajută doar pentru accesul de la poartă la parterul blocului în care își are sediul instituția și nicidecum la etajul la care funcționează aceasta.

Un alt contract al firmei lui Frunză cu AJPIS este cel pentru renovarea instituției, atribuit tot prin încredințare directă pentru suma de 55.000 de lei. Practic, societatea și-a postat oferta în platforma electronică de achiziții publice pe 19 mai 2021, la orele 11.59, iar în exact 30 de minute AJPIS ”s-a înțepat” în acea ofertă pentru prețul oferit de firmă.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *