Ultima oră

Angajații din Finanțe continuă și astăzi protestele

Blocul Național Sindical (BNS) a informat, vineri, că în jurul orei 09:30 au început din nou proteste în mai multe administrații fiscale din țară.

„Având în vedere că este încă dimineață, numărul protestelor ar putea crește.”, preciza BNS.

Este vorba despre angajații din finanțe din administrațiile din Ialomița, Iași, Județul Neamț, Baia Mare, Bacău, Județul Tulcea etc.

Și joi au avut loc astfel de acţiuni, în mai multe orașe din țară, dar și în faţa Ministerului Finanţelor.

„Protestul spontan s-a declanşat de la vestea că pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de astăzi (joi n.r.) nu a fost introdus actul normativ privind egalizarea salariilor. Este decizia Coaliţiei de guvernare, care în urmă cu două săptămâni, când se protesta, ne promitea rezolvarea acestei probleme. Toţi angajaţii care sunt la lucru au oprit brusc lucrul”, a declarat liderul Sindicatului Finanţe Arad, Ioan Trifa.

În acest context, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală ,,Solidaritatea” a anunţat că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru declanşarea grevei propriu-zise.

„Cu toate piedicile puse de „prietenii noştri”, trebuie să aratăm că SOLIDARITATEA este prima şi singura organizaţie sindicală care a organizat vreodată o grevă in ANAF si MF. Până acum au fost doar proteste spontane, pichetări sau proteste cu banderole. Pentru asta vă mulţumesc încă odată”, au precizat reprezentanţii sindicatului.

„Protestele angajaţilor din Finanţe continuă şi vineri în mai multe oraşe din ţară. Sunt proteste spontane, nu sunt organizate de sindicat. Discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor de resort, Marcel Boloş, nu au avut niciun rezultat. Ni s-a transmis că toate măsurile propuse au fost respinse atât în cadrul coaliţiei cât şi în Guvern”, a declarat, vineri, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea”, Dorin Modure, informează Agerpres.

Acesta a precizat că ministrul de Finanţe şi-a declinat orice responsabilitate în situaţia de faţă, fiind direcţionaţi către premierul Marcel Ciolacu.

„Ministrul de Finanţe şi-a declinat orice responsabilitate în situaţia de faţă şi ne-a trimis la domnul Ciolacu. Trebuie să-i explicăm premierului, decizia este la dânsul. Sigur că o să facem o nouă solicitare către domnul Ciolacu, deşi noi am mai trimis către Guvern încă o dată toate revendicările. În momentul de faţă nu am absolut nicio speranţă că se va rezolva ceva, pentru că dânsul a declarat de mai multe ori că nu va accepta nicio astfel de solicitare. Mă îndoiesc că vom avea un spaţiu suficient ca să rezolvăm măcar una dintre solicitări”, a arătat Modure.

Potrivit sursei citate, calendarul protestelor va fi menţinut, ceea ce înseamnă că va fi declanşată greva propriu-zisă în prima parte a lunii septembrie, membrii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea” urmând să decidă data exactă când va fi declanşată greva.

„Nu ştiu ce vor face celelalte organizaţii sindicale, sunt mai multe, dar noi cei de la „Solidaritatea” ne păstrăm calendarul protestelor pentru declanşarea grevei propriu-zise în prima parte a lunii septembrie”, a adăugat Modure.

Sindicaliştii din administraţiile fiscale din ţară au organizat, şi marţi, între orele 8.00 şi 10.00, o grevă de avertisment, în timp ce în faţa Ministerului Finanţelor a avut loc un miting de protest, angajaţii fiind nemulţumiţi de măsurile propuse pentru reducerea cheltuieilor bugetare. Ministrul Finanţelor anunţa luni seară, după discuţii cu reprezentanţi ai sindicatelor, că unii sindicalişti au anunţat că amână acţiunile de protest. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea” a organizat însă proteste, conform programului deja anunţat.

Potrivit BNS, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane şi în 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

 

Citește și:

Un comentariu

  1. Normal ca le place la proteste. Asa isi mai dezmortesc si ei cururile amortite pe fotoliile de piele la birouri. Stau toata ziua cu curul pe scaun jucand solitaire pe salarii de 50- 80 milioane lunar si se cearta toata ziua cu contribuabilii iar acum le e frica de restructurari. La munca finantisti,,,,la munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *