Potrivit companiei, renegocierea contractelor comerciale cu unele societăţi au fost dificile şi au durat mult mai mult decât timpul estimat iniţial, ceea ce şi-a pus amprenta asupra scăderii volumului de comenzi şi implicit asupra nivelului de vânzări.
”Concurenţă neloială întâlnită în cadrul unor licitaţii a condus fie la creşterea duratei de atribuire a contractelor, cu timpul necesar soluţionării contestaţiilor, fie la pierderea licitaţiilor, în condiţiile în care autorităţile contractante au optat în continuare pentru criteriul de atribuire “preţul cel mai scăzut”, cea ce a condus la trecerea aspectelor de criterii de calitate pe un plan secund. Acest aspect al nivelului de preţ ca unic criteriu de atribuire produce atât favorizarea prezenţei pe piaţă a unor produse de un nivel calitativ îndoielnic, cât şi diminuarea cotei de piaţă a companiei pe nişele aferente”, se arată în raportul financiar.
Artego Târgu-Jiu, cel mai mare producător de articole tehnice din cauciuc din România, a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 57 milioane lei, în scădere cu 30%, şi un profit net de 3,7 milioane lei, cu 27% sub nivelul din perioada similară din 2019, anunță Ziarul Financiar.
Veniturile din exploatare s-au redus la 70 milioane lei, faţă de 96 milioane lei în S1 2019, în timp ce cheltuielile s-au diminuat la 65 milioane lei, faţă de 89 milioane lei, rezultând un profit din exploatare de 4,9 milioane lei, potrivit raportului financiar.
Compania a raportat venituri totale de 71 milioane lei, cu 26% mai mici, la cheltuieli de 66 milioane lei, în scădere tot cu 26%.
”În perioada 01.04.2020-31.05.2020 Societatea s-a aflat în şomaj tehnic suportat de AJOFM. Repornirea adecvată a activităţii a reprezentat o mare provocare pentru perioada imediat următoare ieşirii din starea de urgenţă ,în ideea diminuării riscurilor aferente COVID-19”, se menţionează în raportul companiei publicat la BVB.