Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei a doi inculpaţi, persoane fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, comisă în forma autoratului şi a complicităţii.
În acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: La data de 10 aprilie 2014, inculpatul, beneficiar al proiectului „Fermă de semi-subzistenţă comuna Prigoria, judeţul Gorj”, ar fi depus la O.J.P.D.R.P. Gorj din cadrul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (în prezent Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) un document fals întocmit de cel de-al doilea inculpat, ca document justificativ al îndeplinirii planului de afacerii corespunzător cererii de plată nr. IV şi V, obţinând în acest fel pe nedrept fonduri nerambursabile în sumă de 13.413 lei. Inculpatul, beneficiar al proiectului, a achitat integral prejudiciul reţinut în sarcina sa în cursul urmăririi penale. În prezenţa apărătorilor aleşi, inculpaţii au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv: 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept publice si un an şi 4 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpaţi împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Gorj.