Administrația Complexului Energetic Oltenia va definitiva, luna aceasta, Bugetul de Venituri și Cheltuieli din 2024. Un proiect de Buget a fost prezentat sindicatelor care fac parte din Comisia de Negociere a Contractului Colectiv de Muncă. De interes pentru sindicate a fost însă fondul de salarii propus pentru anul în curs. Astfel, sindicaliștii au respins propunerile făcute.
Se va lucra în continuare la proiectul de Buget, dat fiind faptul că vor debuta oficial și negocierile pentru viitorul Contract Colectiv de Muncă. Bugetul trebuie să fie definitivat până la finalul lunii februarie. În data de 26 februarie va fi prezentat pentru analiză acționarilor Complexului Energetic Oltenia.
Potrivit reprezentanților companiei energetice, Bugetul de Venituri și Cheltuieli propus pentru acest an prezintă în linii mari aceleași coordonate ca Bugetul de anul trecut. Este vorba de o medie de 9.000 de salariați, o producție de energie de 7,1 terawați și o producție de cărbune de peste 14 milioane de tone. Din totalul producției de cărbune 2 milioane de tone este destinată Termocentralei de la Craiova, fosta sucursală electrocentrale a Complexului Energetic Oltenia. De asemenea, liderii de sindicat au obținut promisiunea ca în acest an să nu fie programate niciun fel de disponibilizări colective la Complexul Energetic Oltenia.
Cu toate acestea, este în derulare Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia care propune închiderea de grupuri energetice și cariere miniere. De asemenea, se va reduce și numărul de angajați de la un an la altul. În 2024 însă reducerea de personal va fi realizată numai cu ajutorul pensionărilor în baza Legii 197 din 2021.