Ultima oră

Cabana unui afacerist gorjean, mistuită de flăcări. VIDEO

Cea mai veche cabană din vestul Văii Jiului a fost mistuită de flăcări în noaptea de duminică spre luni. Flăcările au cuprins construcția, în mare parte din lemn, iar pompierii au intervenit mai multe ore pentru a stinge incendiul provocat, după primele estimări, din cauza unui scurtcircuit.

Cabana omului de afaceri gorjean Ion Firiza, de la Cheile Buții, în Valea Jiului, a ars în noaptea de duminică spre luni.

Alarma s-a dat in jurul orei 3.00, iar pompierii au intervenit cu 3 autospeciale si 20 de salvatori.

4 turisti se aflau cazati la cabana, insa unul dintre ei a suferit arsuri grave la maini si la picioare si a fost transportat de urgenta la Spitalul din Lupeni.

Intrucat zona e izolata si nu exista semnal la telefon, incendiul a fost anuntat prea tarziu, astfel ca flacarile au facut prapad pana la sosirea pompierilor.

Cabana din lemn a ars ca o torta, pentru ca in zona nu e presiune la apa, iar cel mai apropiat hidrant era la 5 km departare.

Pompierii au realimentat autospecialele dintr-un lac aflat in apropiere.

Se pare ca focul a pornit de la un scurtcirucit la instalatia electrica a constructiei.

„Cea mai veche cabană din zona de vest a Văii Jiului a ars în această noapte.

La ora 03:16 in noaptea de 28.06 spre 29.06 a fost anunțat la serviciul 112 un incendiu la cabana Cheile Buții din localitatea Câmpul lui Neag.

20 de pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat la fața locului unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafața cabanei. 4 persoane cazate în acel moment s-au autoevacuat, 1 victima fiind transportată la spitalul Lupeni cu o mașină proprietate personală cu arsuri la membrele inferioare și superioare.

Din cauza zonei izolate, fără semnal telefonic, incendiul a fost anunțat din păcate mult mai târziu.
A ars cabana pe o suprafață de 500 de mp, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric.
Acțiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea de material lemnos din construcția cabanei precum și de lipsa apei cu presiune din zona, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 km distanță de focar, pompierii militari reușind să alimenteze cu apă autospecialele din lacul din apropiere”, ISU Hunedoara.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *