Ultima oră

Cădere liberă pentru colosul Toyota. Declinul producătorului auto nipon se adâncește de la o lună la alta

Industria auto mondială se confruntă cu mari probleme în ultimii ani. Printre coloșii care au înregistrat pierderi semnificative se numără și Toyota. Declinul companiei nipone este tot mai îngrijorător, producția sa scăzând de la o lună la alta.

Marii producători auto se confruntă cu probleme tot mai mari. Multe dintre acestea au survenit pe fondul scăderii vânzărilor dar și a competiției acerbe cu producătorii din China, care au câștigat tot mai mult teren în ultimii ani.

Printre giganții afectați se numără și Toyota, care a bifat în august a șaptea lună consecutivă în care producția sa a scăzut. În august, producția de vehicule a companiei nipone la nivel global s-a redus cu 11%.

În Japonia, producția companiei multinaționale care produce automobile, camioane, autobuze și roboți, a scăzut în luna august la 709.571 de vehicule, declinul fiind de 22%. Mai mult, producătorul nipon se confruntă și cu o altă problemă. Peste 42.000 de vehicule de pe piața din Statele Unite ale Americii au fost rechemate la sediile Toyota Motors, din cauza pierderii asistenței la frânare.

În cursul zilei de vineri, Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi a anunțat că defecțiunea poate prelungi distanța necesară pentru oprire în cazul unor vehicule ale companiei japoneze.

Probleme mari pentru compania Toyota
Această rechemare vizează unele mașini Toyota Corolla Cross Hybrid 2023-2024, ale renumitei companii japoneze. Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi a sesizat apariția unei erori de software în unitatea de control electronică ce gestionează vehiculul în timpul derapajului. Acest defect de programare ar putea duce la pierderea asistenţei la frânare în viraje. Eroarea asistenţei la frânare poate prelungi distanța necesară pentru oprirea autovehiculului, ceea ce creşte riscul în cazul unui accident.

Toyota, cel mai mare producător auto din lume după volum, s-a mai confruntat cu o situație similară în urmă cu mulți ani. În toamna anului 2009, compania niponă a rechemat de pe piață aproape 16 milioane de vehicule, majoritatea de pe piața americană. Motivul rechemării a fost remedierea mai multor probleme tehnice, inclusiv a uneia legate de accelerație.

La momentul respectiv, asiguratorii au dat în judecată Toyota Motors bazându-se pe date privind 725 de accidente provocate de defectele din fabricație ale unor automobile ale producătorului japonez. Accidentele s-ar fi produs în lipsa unui sistem de securitate care ar fi permis reducerea vitezei chiar și în situația în care frâna și accelerația ar fi acționate în același timp.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *