Dezvăluiri

Carne de vită EXPIRATĂ, comercializată în hala din Piața Centrală! DSVSA Gorj a aplicat o amendă de 50.000 de lei!

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj au sancționat firma Hala de Carne SRL, cea care administrează spațiul destinat comercializării cărnii și a produselor din carne din Piața Centrală a municipiului Tg-Jiu, cu amendă între 45.000 de lei și 50.000 de lei, după ce au constatat că, la două din cele patru standuri, a fost vândută către populație carne de vită expirată.

Controlul DSVSA Gorj a avut loc, în urmă cu o săptămână, în urma unei sesizări de la un comparator care a reclamat faptul că a cumpărat carne de vită din Hala de Carne din Tg-Jiu care nu mai corespundea consumului.
Inspectorii DSVSA au constatat vânzarea cărnii expirată din consultarea documentelor de intrare -ieșire, deoarece tot stocul fusese epuizat.

Mai exact, raportul de tranșare, releva faptul că societatea care administrează hala de profil din Piața Centrală primise carne de vită la o anumită dată, iar abatorul a acordat termen de valabilitatea a cărnii 15 zile, de la data sacrificării. Cu toate că n-au mai fost alte intrări de carne de vită, din bonurile fiscale reieșea, cât se poate de clar, că o anumită cantitate de carne de vită a fost vândută, la două din cele patru standuri din hală, după perioada de expirare a valabilității.

”Am constatat comercializarea unei cantități de carne de vită expirată și am aplicat o amendă societății, între 45.000 – 50.000 de lei, însă doi dintre reprezentanții societății au refuzat să semneze procesul verbal de constatare a contravenție, așa că noi urmăm procedurile legale”, a declarat Florin Gorcea, directorul executiv al DSVSA Gorj.
Hala de Carne SRL are ca asociați patru operatori care își desfășoară activitatea în acel spațiu: Alexandru Constantin Bicheru, Narcis Ciocăzanu, Dumitru Ciobescu și Ion Bija.
În urmă cu exact un an, Hala de Carne din Piața Centrală a municipiului Tg-Jiu a fost închisă, temporar, după ce comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au descoperit mai multe nereguli în depozitarea cărnii și a produselor din carne, dar și multă mizerie.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *