A vrut să-i taie eșarfa, dar a renunțat
Vasile Certezanu spune că primul instinct a fost să taie eșarfa cu care se spânzurase, dar a renunțat după ce a constatat că nu mai avea semne vitale: „Am avut intenția să-i tai eșarfa. Am strigat la o colegă să vină repede sus. Nu a știut ce se întâmplă. A crezut că-i cutremur. I-am spus că doamna directoare este spânzurată în birou, după care a început să țipe. Eu m-am dus la ea și am pus mâna pe mâna dumneaei și era ca gheața de rece. Am pus mâna pe gât și era rece. Nu i-am mai tăiat eșarfa, pentru că nu avea niciun rost“, a relatat Vasile Certezanu.
A scris două bilete de adio
Agentul de pază povestește că ochelarii și ceasul se aflau pe birou, unde a văzut și biletul de adio: „Telefonul și l-a dat pe silențios, ușa a fost închisă de două ori și a lăsat un bilet de adio, inclusiv pentru familie. Și-a cerut iertare. Lângă tastatură erau ochelarii, ceasul dat jos de la mână, sacoul dat la o parte și biletul pe care scria: „Dosarul cu creanga este prea mult pentru mine. Asta este sentința mea. Iertare!“.
Dosarul „Creanga“
Biblioteca Județeană „Christian Tell“ organiza în timpul verii diferite acțiuni în aer liber Parcul Central din Târgu Jiu, pentru copii. Unul dintre copii a fost lovit de o creangă desprinsă dintr-un copac. I-a fost fracturată mâna, după care părinții au dat în judecată Primăria Târgu Jiu, societatea Edilitara, care se ocupă de spațiile verzi, și Biblioteca Județeană. Procesul ajunsese în ultima fază și se aștepta să fie dată sentința în acest caz.