Stil de viață

Ce efecte terapeutice are mierea pentru organismul nostru, în perioadele de suprasolicitare

Deseori, în perioadele de suprasolicitare, energia organismului nostru scade în mod vizibil. În astfel de situații, predispoziția spre nervozitate se accentuează, iar migrenele sunt tot mai frecvente. De aceea, s-a constatat că, o cură cu miere, este un aliat de nădejde care ne ajută să revenim la normal.

Mierea ne încarcă cu energie

Referitor la efectele terapeutice ale mierii în organismul nostru, trapeuții susțin că, dintre toate zaharurile, cu excepția glucozei, mierea este absorbită foarte repede de organism, după primele 15 minute de la administrare, și nu sufocă deloc circuitul sanguin cu un exces de zahăr. În același timp, în alimentele care conțin hidrați de carbon, de exemplu: zahăr, făinoase, marmeladă, șerbet sau pâine, zaharurile se regăsesc în forme complexe. De aceea, pentru a fi digerate, aceste alimente solicită organismului uman un efort suplimentar. În schimb, mierea are în compoziție zaharuri sub formă simplă, iar acestea sunt absorbite repede și fără o transformare prealabilă.

Ce beneficii aduce organismului terapia cu miere

Mierea redă organismului o doză mare energie de care acesta are nevoie.
Este un foarte bun calmant și liniștete organismul fără să producă efecte secundare negative în corpul nostru.
Mierea este calmant chiar și pentru persoanele hipersensibile și predispuse la nervozitate.
Specialiștii susțin că mierea calmează și migrenele rebele în cazul în care suferinzii o consumă sub formă de cură, și nu ocazional.
Dintre toate zaharurile, mierea este foarte bine tolerată de rinichi, fiind recomandată în afecțiunile renale, din cele mai vechi timpuri, chiar din vremea lui Hipocrate.
Mierea este un tonic pentru inimă, o sursă excelentă de energie. De exemplu, o lingură de miere oferă organismului 60 Kcal care vor fi transformate foarte repede în energie, în comparație cu oricare aliment.
De asemenea, mierea este recunoscută ca un calmant care combate cârceii.
Consumul zilnic, moderat de miere neprocesată, previne ulcerele gastrice, deoarece conține bacterii care luptă împotriva bacteriilor Helicobacter pilori care cauzează această afecțiune.
Mierea nefiltrată conține propolis, un antibiotic puternic, denumit și penicilina din miere, o substanță cu proprietăți antibacteriene, antivirale si antifungice. Mierea nu irită mucoasa aparatului digestiv și influențează benefic flora intestinală. Totodată, acest aliment natural favorizează tranzitul intestinal, ajutând la eliminarea promptă a toxinelor din organism.

 
Sursă
click.ro

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *