Maria Sanda, angajată a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilului în Dificultate Târgu Cărbunești, a primit o condamnare cu „avertisment“, pentru că a furat din mâncarea copiilor. Sentința a fost dată de către Judecătoria Tg. Cărbunești și nu este definitivă: „În baza art. 396 alin. 3 ?i alin. 10 Cod proc. pen. rap. la art. 80 C. pen., renunță la aplicarea pedepsei față de inculpata Sanda Maria, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b C. pen. În baza art. 404 alin. 3 C. proc. pen. rap.la art. 81 Cod penal, aplică inculpatei Sanda Maria un avertisment. În baza art. 82 alin. 3 Cod penal, atrage atenția inculpatei asupra anulării renunțării la aplicarea pedepsei dacă în termen de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri se descoperă că aceasta săvârșise anterior rămânerii definitive a hotărârii o altă infracțiune, pentru care i s-a stabilit o pedeapsă chiar după expirarea acestui termen, situație în care se stabilește pedeapsa pentru infracțiunea care a atras inițial renunțarea la aplicarea pedepsei, aplicându-se apoi, dup caz, dispozițiile privitoare la concursul de infracțiuni, recidivă sau pluralitate intermediară. Constată că față de inculpata Sanda Maria s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, începând cu data de 29.12.2021, ora 11:22, până la data de 30.12.2021, ora 11:22. Constată că prejudiciul a fost recuperat și ia act că nu există constituire de parte civilă în cauză“, a stabilit instanța Judecătoriei Tg. Cărbunești.
Ce a furat infirmiera
Infirmiera a fost trimisă în judecată la începutul anului trecut pentru furt calificat. În actul de sesizare au fost reţinute, în esenţă, următoarele: ”se arată că în data de 27.12.2021, în jurul orelor 17:00, șefa Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Tg-Cărbuneşti, a fost informată de un beneficiar minor internat în centru, cu privire la faptul că, în ziua precedentă, a surprins-o pe infirmiera Maria Sanda în timp ce voia să părăsească incinta unităţii cu o plasă în care avea produse alimentare sustrase din bucătărie. La momentul respectiv, angajata sus-menţionată terminase programul de lucru şi voia să plece acasă, având asupra sa o plasă, fiind însă observată de minorul …, de asemenea beneficiar al instituţiei sociale, care l-a anunţat telefonic pe colegul său, solicitându-i să vină în curtea centrului. Numitul … a venit în curte şi s-a deplasat la o ladă cu nisip de la pichetul de incendiu aflată în spatele clădirii complexului, a deschis lada şi a scos o plasă din plastic, dar imediat a venit lângă el inculpata, care a luat plasa şi a plecat către vestiar, spunând că în plasă se află resturi menajere. La insistenţele numitului …, inculpata a fost nevoită să scoată ce avea în sacoşă, respectiv o pungă cu zahăr de 1 kg, un borcan de muştar, un borcan cu zacuscă, o sticlă de bulion şi nişte carne de porc.
În acest timp, numitul… a reuşit să filmeze cu telefonul mobil o parte din derularea faptelor, conţinutul filmării fiind ulterior predat organelor de poliţie, care au procedat la copierea pe suport optic tip DVD şi la depunerea suportului la dosarul cauzei. A doua zi după-amiază, beneficiarul a informat-o pe şefa Complexului despre cele întâmplate, iar aceasta din urmă a întocmit un referat detaliat, pe care l-a înaintat directorului executiv al DGASPC Gorj”.