Celebrele țigări erau făcute la Fabrica de Țigarete din Sfântu Gheorghe. Ani la rând, din spatele porților fabricii ieșeau pachete întregi cu țigări care erau pregătite să ajungă în magazine și buticuri. În 2004, fabrica a fost privatizată, iar, în anul 2011, aceasta și-a încetat activitatea. La momentul respectiv, autorizația de producție și comercializare a fost suspendată. Apoi, la câțiva ani distanță, compania a intrat în insolvență. Datoriile către bugetul de stat s-au adunat, iar, din punct de vedere financiar, nu s-a mai putut susține activitatea.
Din 1897, fabrica respectivă și-a început activitatea și funcționa în clădirea actualei primării din Sfântu Gheorghe. Țigările Carpați au apărut pe piață în anul 1931. Iar, 40 de ani mai târziu, fabrica producea peste 4700 de tone de țigarete, în spatele producției stând nu mai puțin de 355 de angajați. De-a lungul anilor, fabrica a trecut printr-o serie de transformări și activitatea i-a fost suspendată între 1939 și 1945, când a avut loc cel de-al Doilea Război Mondial. La momentul respectiv, apăruseră și țigările Sfântu Gheorghe, o altă „vedetă” a vremii.
Celebrele pachete Carpați și Snagov au reapărut pe piață
Totuși, celebrele țigări au revenit pe piață și acestea ar fi produse chiar în Germania. Pe piața din România, acestea au apărut sub o altă înfățișare, diferită față de cea care a „tronat” prin magazine ani la rând, în perioada comunistă. Pe rețelele de socializare, Cristian Vasilcoiu, secretarul de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, a postat o imagine cu noile pachete de țigări.